Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde dün bir değişiklik yapılarak, 5 yıl önce görevden alınan Arif Akkale’nin fotoğrafı, özgeçmişi konularak il emniyet müdürü olarak gösterildi. Bir gün sonra bu fotoğraf ve özgeçmiş kaldırılarak, İbrahim Kulular emniyet müdürü olarak siteye konuldu.

Kayseri'de 19 Nisan 2010 tarihinde şehit cenazesine katıldığı sırada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yönelik yumruklu saldırıdan 16 gün sonra görevden alınan Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, mahkeme kararıyla görevine döndü. 5 yıl sonra görevine dönen Akkale'nin fotoğrafı ve özgeçmişi emniyetin resmi internet sitesine konuldu. Bir gün sonra ise fotoğraf ve özgeçmişi kaldırıldı. Yerine iki gün önce Kayseri İl Emniyet Müdürü olan İbrahim Kulular’ın fotoğrafı konuldu.

Kayseri'de, 2009-2010 yılları arasında görev yapan Emniyet Müdürü Arif Akkale, idari yargı kararı ile yeniden Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevine döndü. Kayseri'deki görevinden alındıktan sonra Roma'da Güvenlik Ataşesi olarak görevlendirilen Akkale, eski görevine dönmek için idare mahkemesine dava açmıştı. İdari yargı tarafından verilen karar sonrasında Arif Akkale, 5 yıl aradan sonra yeniden Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Arif Akkale'nin görevine başladığı haberi Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün sitesinden duyurulmuştu. Akkale'nin göreve başlamasından sonra mevcut Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın izine ayrılmıştı. Bir gün aradan sonra Akkale görevden alındı, Kulular tekrar atandı.

Arif Akkale, 19 Nisan 2010 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Kartal Şehitliği'nde şehit cenazesine katıldığı sırada yumruklu saldırıya uğradığı tarihte emniyet müdürü idi. Akkale, 5 Mayıs 2010 tarihinde ise bu görevden alınmıştı.