Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan MAZLUMDER Şube Sekreteri Sadi Özmen, Mısır’da Mursi’ye verilen idam cezasına tepki göstererek, “Firavunların zulmü baki değildir” dedi.

“Osmanlı’nın yıkılmasından bu yana bir türlü adil bir yönetime kavuşamayan Mısır’da çağdaş firavunların zulmü devam ediyor” Sadi Özmen, şu açıklamada bulundu; “Birinci Dünya Savaşında uğradığı İngiliz işgalinin ardından bağımsızlığını kazanan Mısır yöneticileri, onlarca yıldır kendi halkına kan kusturan despot firavun edasıyla bir türlü halkın idaresine geçit vermiyor. Arap Baharı ile birlikte Tunus’ta başlayıp Mısır ve diğer Arap ülkelerine yayılan özgürlük mücadelesi sonunda 40 yıla yakın bir süredir zorba yönetimi ile Mısır’ı idare eden firavunların son temsilcilerinden Hüsnü Mübarek yönetimi sona ermiş, yapılan şaibesiz seçimler sonucu Müslüman Kardeşler Teşkilatının adayı Muhammed Mursi, Mısır halkının yüzde 52’sinin oyunu alarak ülkenin meşru ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. Mısır’da halkın iradesini bir türlü içine sindiremeyen silahlı kuvvetlerin içinden çıkan Abdulfettah Sisi başkanlığındaki Mısır cuntası ABD, Avrupa Birliği, Arabistan ve körfez ülkelerinin de desteğini alarak yaptığı silahlı darbe ile meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirerek yönetime el koymuştu.”

''KUKLA MAHKEMELERİN ALDIĞI HAKSIZ VE HUKUKSUZ İDAM KARARINI TANIMIYORUZ'

Özmen, eli kanlı Sisi cuntasının gayrimeşru darbeye karşı gelerek silahsız ve saldırısız darbe karşıtı eylemler yapan Mısır halkına karşı başlattığı silahlı saldırılarda 10 bine yakın Müslüman’ın şehit düşmesine, on binden fazlasının yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. Özmen, “Binlerce Müslüman kardeşler üyesini de tutuklamıştı. Tutuklananlar arasında halkın seçtiği cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de vardı. ABD, Avrupa Birliği, Arabistan, körfez ülkeleri, Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin de desteğini alan darbeci general, çağdaş firavun, Mısır halkının katili Sisi kudurmuş, kukla mahkemelerde yüzlerce Müslüman Kardeşler yöneticisini idama mahkum ettirmişti. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, darbecilerin kuklası Mısır mahkemesinin aldığı haksız ve hukuksuz bu kararı tanımıyor, adaletsiz ve uygulanamaz buluyor, şiddetle reddediyor, onaylanmaması için Mısır Müftüsüne çağrıda bulunuyoruz” dedi.