Kayseri’de iki cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve milletvekili yanı sıra bilim insanı, asker ve bürokrat yetiştiren Kayseri Lisesi (Taş Mektep) bugünlerde bir gururu daha yaşıyor. Kayseri Lisesi Müdürü Ahmet Sait İlter, Taş Mektep’te 2 yıl eğitim ve öğretim gören Orgeneral Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı olmasının, okulları ve şehir için övünç kaynağı olduğunu belirtti. İlter, “Geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi yönetecek olan lider insanlar Taş Mektep’te yetişmeye devam etmektedir.” dedi.

Kayseri Lisesi Müdürü Ahmet Sait İlter, 1893 yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayan ve 122 yıldır aralıksız hizmetine devam eden Kayseri Lisesi'nin (Taş Mektep) bugüne kadar ülke ve dünya siyasetine, ticaretine, spor ve sanatına yön veren lider şahsiyetler yetiştirdiğini hatırlattı. İlter, Taş Mektep mezunlarının her birinin, yaptığı görevde her zaman zirveye çıktığını belirterek, “8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, bu liderlerden sadece bir örnektir. En son okulumuzda 2 yıl eğitim ve öğretim gören Sayın Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı olması okulumuz ve şehrimizin övünç kaynağı olmuştur.” diye konuştu.

Kayseri Lisesi’nin öğrencilerini vatana, millete, devlete ve tüm insanlığa faydalı insanlar yetiştiren bir kurum olduğunun altını çizen İlter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün olduğu gibi bugün de öğrencilerimiz milli, manevi değerleri benimsemiş, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen bireyler olarak yetişmektedir. Biz eğitimcilerin görevi, bugünden geleceğin lider kadrolarını yetiştirip, Türk milletinin 2023-2053 vizyonuna ulaşmasını sağlamak ve yarının bugünden daha iyi olmasını sağlamaktır. Geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi yönetecek lider insanlar Taş Mektep’te yetişmeye devam etmektedir.”

KAYSERİ LİSESİ PAŞASINI BEKLİYOR

Hulusi Akar paşanın yeni görevinin kendisine, ailesine ve millete hayırlı olmasını dileyen Müdür İlter, 2 Mayıs’ta gerçekleşen tarihi Kayseri Lisesi’nde geleneksel mezunlar buluşmasına yoğun işlerinden dolayı katılamayan Orgeneral Hulusi Akar’ı en kısa zamanda Taş Mektep’te misafir etmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.