ANKARA (AA) - Ankara Valiliğinden, saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşın vefat ettiği belirtildi.

Yaralanan 75 vatandaşın da çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlama haberi akabinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Davutoğlu başkanlığında toplantı yapılacak

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki patlamayla ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek.

Toplantının, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.