Adıyaman’da PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde toprağa verildi. Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Adıyaman’da PKK terör örgütünün silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, Adıyaman’daki cenaze törenin ardından Kayseri’ye askeri helikopter ile getirildi. Develi ilçesine bağlı Kulpa mahallesinde meydana iniş yapan askeri helikopter şehidin naaşını teslim etti. Bir buçuk saat helikopter ile süren yolculukta baba Yusuf Ünal, anne Ayşe Ünal şehit oğullarının naaşıyla birlikte mahalleye geldi. Teslim alınan cenaze baba ocağına götürüldü. Cenazeye katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ile PKK terör örgütü aleyhine sloganlar atarak tepki gösterdi.

Baba ocağında askeri yetkililer tarafından özel hazırlanan çadıra alınan şehidin naaşı burada açıldı. Dede Müsellim Ünal, baba Yusuf Ünal, anne Ayşe Ünal ve 3 kız kardeşi son kez şehidin yüzüne baktı.

Sonrasında dualarla köy camisinin yanındaki boşluk alanına getirilen şehit için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, askeri erkan, bürokratlar, binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında vatandaşlar şehidin cenazesini omuzlarda dua ederek taşıdı. Şehit Müsellim Ünal'ın naaşı köy mezarlığında dualar ve ardından askeri törenle defnedildi.