Kayseri Kılıçaslan Münazara Topluluğunun organize ettiği liseli öğrenciler arası “Şah-Mat Büyük Oyun” ulusal münazara şampiyonası, muhteşem bir finalle sona erdi. Melikşah Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve iki gün süren şampiyonada okullarını temsilen gelen liseli 94 öğrenci, oluşturdukları takımlarla birinci olabilmek için ter döktü.

Kılıçaslan Münazara Topluluğu, gerçekleştirdiği bu organizasyonla hem geleceğin liderlerini yarıştırdı hem de katılımcıların münazara eğitimi almalarını sağladı. Şampiyonada İki günlük ön elemelerin ardından finale kalmayı başaran dört okul kıyasıya mücadele etti. Sivas Özel Sultan Murat Lisesi, İzmir Özel Güzelbahçe Yamanlar Lisesi, İstanbul Robert Lisesi ve Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, final mücadelesinde, “Yapılacak düzenlemelerde ve açılacak tesislerde hükümet, bölge sakinlerinin düşüncesine göre hareket etmeli ya da hükümet uygulamalarında serbest olmalı” düşüncelerini savundular. Muhalefet açılış, muhalefet kapanış; hükümet açılış ve hükümet kapanış grupları şeklinde yapılan tartışmanın sonuçları jüri üyeleri tarafından açıklandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda birinciliği Robert Lisesi, ikinciliği Güzelbahçe Yamanlar Lisesi, üçüncülüğü Sultan Murat Lisesi, dördüncülüğü de İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi elde etti.

Ferdi sıralamada en başarılı 10 öğrencinin de belirlendiği Münazara şampiyonasında dereceye giren okullara, davetliler tarafından kupaları ve başarı belgeleri takdim edildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Kılıçaslan Münazara Topluluğu Başkanı Nevzat Taşçı, “Amacımız geleceğin liderlerini bir araya getirmek ve öne sürülen düşünceleri medeni bir şekilde tartışmanın kapılarını aralamaktı. Arkadaşlarımız tam bir dostluk atmosferinde bu yarışmayı tamamladılar, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.