Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşması, Yeni Adliye binasının zemin katında duruşma salonuna çevrilen konferans salonunda yapılıyor.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut ile tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ramazan ve İsmail Koyuncu ile Ebubekir Harlar hazır bulundu.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile duruşma salonuna girdi.

Tamamen dolu olan salondaki duruşmaya çevre illerden de çok sayıda avukat katılıyor.

Duruşmaya, Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün, Aykut Erdoğdu, Muharrem Işık ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı adına Ankara Barosu'ndan Avukat Erol Aras da katıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, salonda orta sıralara oturarak duruşmayı takip eden Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'in yanına giderek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

- Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de geldi

 

Öte yandan Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in de aileleri duruşmaya katılmak için Kayseri'ye geldi.

Uluslararası Af Örgütü gözlemcisi Andrea De Rujiter, dilekçe vererek duruşmaya gözlemci olarak katıldı.  

 

- Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı

 

Öte yandan, dava dolayısıyla sabah erken saatlerden itibaren polis Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis helikopterinin Adliye üzerinde uçuş yaptığı gözlenirken, çevre illerden gelen takviye polis ekipleri, çeşitli noktalarda görevlendirildi. TOMA'lar ise İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekletiliyor. 

Kaldırım Caddesi ile Erkilet Bulvarı'nın Adliye kavşağına kadar olan bölümünü trafiğe kapatan polis, 3 farklı arama noktası oluşturdu. 

Davayı izlemek için farklı illerden gelen gruplar da İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı. 

Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup, aranmadan kendileri için ayrılan bölümü geçmek istedi. 

Grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından gruptakiler aranmadan içeri alındı. 

Grupların Adliye önündeki alanda bekleyişi sürüyor. 

Bu arada, sırt çantasında hediye paketlerine sarılmış boş gaz bombası kapsülü taşıyan bir gencin alana girmesine polis izin vermedi. Boş kapsüllere el koyan polis daha sonra genci vatandaşlar için ayrılan bölüme aldı.