Kayseri’de binlerce kişi Hakkari Dağlıca’da güvenlik güçlerine yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya karşı tepki amaçlı yürüyüş düzenledi. Şehitlere sahip çıkan vatandaşlar, Kartal Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti.

Kayseri’de bulunan Sivaslı şehit eşi Süreyya Aksöz’de terör örgütüne karşı birlik olma çağrısında bulunarak, “Benim oğlum özel harekat polisi. Biri bana 'oğlun istifa etsin' diyor. Şu an PKK’ya karşı çatışıyor ve o da şehit olsun.” dedi.

Kayseri’de akşam saatlerinde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’ndan itibaren yürüyüşe başladı. Kartal Şehitliği'ne kadar yürüyerek terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup, ellerindeki Türk bayraklarını hiç bırakmadı. Kartal Şehitliği önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal marşı okuyan grup adına açıklama yapıldı. Terör örgütüne tepki gösterilen açıklama sırasında grubu gördüğü için geldiğini belirten Sivaslı şehit eşi Süreyya Aksöz de konuşma yaptı. PKK terör örgütü saldırılarına karşı daha çok toplanmak ve tepki göstermek gerektiğini söyleyen Aksöz, “Hastanede idim. Kalabalık grubu gördüm ve hemen koşarak geldim. Terör örgütüne karşı birlik ve beraberlik olmak lazım. Daha çok insanımız birlik içinde burada olmalıydı” dedi. Eşini şehit verdiğini aktaran Aksöz, “Oğlum da şu an doğuda özel hareket polisi. Biri bana telefon açtı. 'Oğlun istifa etsin' diye. Niye istifa ediyor. Oğlum da vatan için şehit olsun. Vatan hepimizin. Birlikte sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Kalabalık grup, şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Daha sonra tekrar meydana kadar yürüdü. Ardından grup olaysız şekilde dağıldı.