Kayseri’de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların bugün öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.

Kayseri bağlantılı karayollarında ulaşım güçlükle yapılıyor. Kapanan bazı şehirler arası yollar ekiplerin yaptığı çalışmalarla açıldı. İl genelinde 100’ü aşkın yerleşim merkezinin kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açılmaya çalışılıyor. Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 2 metreyi aştı.

Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Kar yağışının ardından belediye ekipleri kar temizleme çalışmasına başladı. Tuzlama çalışması da yapıldı. Kar yağışı sonrasında şehir merkezinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

KAYSERİ BAĞLANTILI KARAYOLLARINDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE YAPILIYOR

Kayseri bağlantılı Ankara, Niğde, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş gibi illerle bağlantılı yollarda ulaşım güçlükle yapılıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ara ara kapanan yollar tekrar açıldı.

Kayseri-Kahramanmaraş, Kayseri-Malatya karayollarında ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Kar yağışı ile birlikte il genelinde 100’ü aşkın yerleşim merkezinin kapanan yolları ise açılmaya çalışılıyor.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ'NDE KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI

Kar yağışı en çok Erciyes Kayak Merkezi'ndeki turizmcileri sevindirdi. Kar yağışı ile kayak merkezindeki kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Kar yağışı merkezdeki kayak sezonunu uzatacak. Erciyes'in zirvesinde ise kar kalınlığının 3 metreyi aştığı tahmin ediliyor.