Ağır kış şartlarının yaşandığı Kayseri’de, yapılan çalışmayla 2 okulun musluklarından ılık su akmaya başladı. Uygulama diğer okullara da yayılacak.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda ‘minik eller üşümesin’ projesi başlattı. Bu kapsamda bütün okulların lavabolarından sıcak su akıtılması hedefleniyor. İlk uygulama Ahmet Soykan ve Mustafa Kızıklı ilkokullarında başladı. Sömestri tatilinde okulların kalorifer kazanlarına sıcak su sistemi kuruldu. Pazartesi gününden itibaren iki okulda musluklardan belirli sıcaklıkta ılık su akmaya başladı. Bu okullarda öğrenciler, soğuk kış günlerinde ellerini ve yüzlerini ılık suyla yıkıyabiliyor.

Kayseri’nin kış memleketi olduğunu belirten Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, soğuk suyun çocukların sağlığını tehdit eden bir durum olduğunu söyledi. İki okulda musluklardan ılık su akmaya başladığını kaydeden Çandıroğlu, “Önemli bir proje. İstiyoruz ki çocuklarımız ellerini soğuk suyla değil ılık suyla yıkasınlar.” diye konuştu.
Aynı uygulamanın diğer okullara da yayılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Çandıroğlu, hayırseverlerden yardım istedi. Sıcak su sisteminin okulun büyüklüğüne göre 40 –50 bin liraya mal olduğunu ifade eden Çandıroğlu, “Bu konuda bize destek vermek isteyen hayırseverler olursa katkılarını bekliyoruz.” dedi.