Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri bünyesinde yer alan YELMUN Topluluğu, Melikşah Üniversitesi’nden de destek alarak Ulusal Gençlik Çalıştayı'nın üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Çalıştaya YELMUN Topluluğunda görevli 20 öğrencinin yanı sıra farklı şehirlerden 172 liseli öğrenci katıldı. Model Birleşmiş Milletler'in bir alt simülasyonu olarak da adlandırılan çalıştayda öğrenciler; biyolojik silahların kullanımının kontrolü, nükleer enerjinin doğru kullanımı, kadın hakları ve internette çocuk istismarı başta olmak üzere dünya sorunlarını masaya yatırdı. Melikşah Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Ankara, İstanbul, Erzurum, Afyon, Uşak, Trabzon, İzmir, Manisa, Kırıkkale ve Kayseri’den 172 öğrenci ve koordinatör öğretmenleri katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Yelkenoğlu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya, "Gelişen dünya düzeninde hem birden fazla yabancı dil bilen hem de küresel sorunlara duyarlı gençlere çok ihtiyaç var, sizlerin bu adımı atmış olması geleceğimiz adına bizleri ümitlendiriyor, hepinize kurumum adına teşekkür ediyor, sizleri desteklemekten duyduğum memnuniyeti dile getiriyorum." dedi.

Açılış programının ardından komitelere geçen öğrenciler, Melikşah Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin başkanlığında çalışmalar gerçekleştirdi. Öğrenciler, Türkiye başta olmak üzere Amerika, Mısır, Kenya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Fransa, Cezayir ve Zambiya’nın da yer aldığı yaklaşık 50 ülkeyi temsilen İngilizce konuşmalar yaptı ve küresel sorunlara çözüm önerileri sundu.

İki gün süren çalıştayın ardından katılımcı öğrenciler ve öğretmenler, sertifika ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya, çalıştayda alınan kararlara Birleşmiş Milletler'in büyük önem verdiğini vurgulayarak, İngilizce hazırlanmış sonuç bildirgesini Birleşmiş Milletler'e ileteceklerini dile getirdi.