Kayserililer Ramazan bayramı için camilere akın etti. Genelde tarihi camileri tercih eden vatandaşlar, bayram namazı sonrasında bayramlaştı. Bayramlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, milletvekilleri ve belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Tarihi Hunat Camii dolup taştı. Kayseri İl Müftü Vekili Galip Koçer’in dua ettirmesinin ardından bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili kısa bilgi verildi. Ardından bayram namazı kılındı. Daha sonra bayram hutbesi okundu ve yine dualarla bayram namazı sona erdi. Ardından vatandaşlar cami içinde uzun kuyruk oluşturarak hep birlikte bayramlaştı. Bayramlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlar ve eğitim nedeniyle Kayseri’de bulunan Afrika’nın bazı ülkelerinden öğrenciler ile Suriyeli gençler katıldı.

"SURİYE, IRAK VE BİRÇOK ÜLKEDE MÜSLÜMANIM DİYENLER MÜSLÜMANLARLA ÇATIŞIYOR, KAN DÖKÜLÜYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bayram namazı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye, Irak ve birçok ülkede Müslümanım diyenlerin Müslümanla çatıştığını ve kan döküldüğünü dile getirdi. Bakan Yıldız, İslam aleminde bayramın huzurlara vesile olmasını temenni ederek, şunları söyledi: “Ramazan bayramını namazını kılarak idrak ettik. Allah bütün Müslümanların, Kayserililerin, ülke insanımızın tuttuğu oruçları kabul etsin. Acıların dindiği ve sevinçlerin arttığı bayramlara vesile olur. Çevremizde çok büyük yangın var. Müslümanım diyenler, Müslümanlarla Suriye’de, Irak’ta birçok ülkede çatışıyor ve kan dökülüyor. İnşallah Ramazan hürmetine bu kanın durmasını istiyoruz. Allah sağlık sıhhat içinde nice bayramlara ulaştırsın bizleri” dedi.