Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı Onur Kaytan, Türkiye’nin 13 yıllık AKP iktidarı ile geldiği noktanın vatandaşları tedirgin ettiğini belirterek, toplumun her kesiminin aradığı huzura CHP iktidarı ile kavuşacağını söyledi.

CHP milletvekili adayı Onur Kaytan, seçim çalışmaları kapsamında Akdağmadeni ilçesinde semt pazarı esnafını ziyaret etti. Burada vatandaşlara hitaben açıklamalarda bulunan Kaytan, AK Parti hükümetlerini eleştirerek, partisinin projeleri hakkında bilgi verdi. Kaytan, “Halkımızın sıkıntılarını en iyi bilen partimiz ve bu sıkıntıların giderilmesi için hazırladığı projelerle vatandaşlarımızın takdirini toplamıştır. Bu projelerimiz başta AKP iktidarı olmak üzere kopyala yapıştır mantığı ile halkımıza kendi projeleri gibi aktarılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız bu tür yalan dolanlara kanmamalarını istiyoruz. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıdan biran önce kurtulması için çizdiği yol haritası Yozgat ve ülkemizin kurtuluşuna vesile olacaktır. Bugün esnafımız, işçimiz çiftçimiz, emeklimiz, memurumuz ve asgari ücretlimiz çok zor durumda ve adeta boğazından dişinden tırnağından artırarak yaşamını devam ettirmeye çalışırken bugün bakıyorsunuz AKP ve yakın çevreleri kendi saltanatlarını sürdürme adına servetlerine servet katmaya devam ediyor.” dedi.

YOZGAT HER GEÇEN YIL DAHA DA FAKİRLEŞİYOR

Yozgat’ın her geçen yıl daha da fakirleştiğini, işsizlik ve ekonomik sebeplerden dolayı engellenemez bir göç yaşandığını vurgulayan, Kaytan, şöyle devam etti: “İlimiz en fazla göç veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Ekonomik yönden refah seviyesi yüksek olsa her yıl yaklaşık 15 bin vatandaşımız neden büyük şehirlere göç etsin. Ama bu rağmen AKP’li siyasetçiler Yozgat’ı toz pembe göstererek vatandaşlarımızdan yaklaşan seçim için oy devşirme telaşına giriyorlar. Artık bu kötü gidişe ve bu yönetime önce Yozgat olarak dur demeliyiz. Halkımızı yarınından endişe eder hale getirdiler. Özgürlükten demokrasiden dem vuranlar ülkeyi yasakçı benden olan ve olmayanlar diyerek adeta kutuplaştırdılar. Bugün AKP kendine muhalif gördüğü medya kuruluşlarını adeta korkutmak sindirmek ve susturmak için hukuksuz bir şekilde baskılara ve hatta Twitter’dan eleştiri yaptı diye gazetecileri tutuklamalardan geri durmamıştır. Bazı muhalif gördüğü medya kuruluşlarının kanallarını halkımızın izlememesi için nasıl engellemeye çalıştıklarını Yozgat halkımız ve tüm dünya endişeyle izlemektedir. İşte bütün bunlar kendi yanlışlarını, yolsuzluklarını hatalarını gizleme telaşından başka bir şey değildir. Bunun için 1 Kasım seçimi ülkemiz açısından çok önemlidir. CHP iktidarıyla bütün haksız ve hukuksuzluklar son bulacak.”