Koza İpek Holding’e kayyum atanması ile ilgili açıklamada bulunan Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Avukat İsmail Taştan, “Kanunda kayyum ataması şartları bellidir. Tam seçim üzeri böyle bir karar verilmesi son manidar ve düşündürücü. Kararı da birçok açıdan hukuka tamamen aykırı buluyorum. Nitekim dünya basınını takip ettiğimizde, dünya hukuk standartlarına baktığımızda verilen bu karar evrensel hukuk standartlarını altüst etmiş bir karardır.” dedi.

Avukat İsmail Taştan, yaptığı açıklamada, Koza İpek Grubu şirketlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. "Zaten ülkede terör nedeniyle can güvenliğimiz yoktur ve ciddi anlamda insanımız tedirgin bir haldeyken bir de bu kayyum ataması kararının verilmiş olması ülkede mal güvenliğinin de ortadan kaktığının en büyük delilidir." diyen Taştan, "Ülke bu kararla birlikte iç ve dış hukuki itibarını da tamamen bitirmiştir. Dünya hukuk uygulamaları standartlarında son sıralardaydık. 5-10 ülkenin önündeydik, bana göre bu kararla birlikte son sıraya yerleştik. Tüm dünya da bizi komedi filmi seyreder gibi seyrediyor.” ifadelerini kullandı.

Kararı, basın özgürlüğü, muhalefet ve çok sesliliğe, iktidarın ‘hayır’ tavrı olarak değerlendirdiğini vurgulayan Taştan, şunları kaydetti: “İktidar diyor ki basın özgürlüğüne de, muhalefete de ve çok sesliliğe de hayır! Şu dakikadan sonra hür ve adil seçimlerden bahsetmek mümkün değil. Demokrasi, basın özgürlüğü, demokratik değerler çok ciddi yara almıştır. Karar hukuki değil, tamamen siyasidir. Can çekişen medyanın bağımsızlığı bu kararla tamamen ortadan kalkmıştır. Hele hele iktidar partisine yakın isimlerin kayyum atanması başlı başına bu operasyonun niçin yapıldığının en güzel açıklamasıdır. Kayyumların yöneticilik tecrübesi ve tarafsızlıkları da ayrıca tartışmalıdır. Nihai olarak verilen karar hukuki değil, siyasidir. En kısa zamanda verilen bu karardan dönüleceğini umut ediyorum, inanıyorum, inanmak istiyorum."