İpek Medya Grubu’na kayyum olarak atanan ve bir dönem İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile ‘Çakal Carlos’ olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez’in de avukatlığını yapan Hasan Ölçer, çalışanları tehdit ettikten sonra kanaldan ayrıldı. Gazetecilere açıklama yapmayan Ölçer, kameraları kapattırdıktan sonra konuştu.

Kendisini dışarıda takip eden gazetecilerin, çalışanları tehdit edip işten attığı yönündeki sorularını cevapsız bırakan Ölçer, ‘Yarın gazeteler çıkacak mı?’ sorusuna ise ‘İnşallah’ yanıtını verdi. Bir süre aracını caddede bekleyen Ölçer, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine "Kameraları kapatın bir şey söyleyeceğim" dedi. Kameraların kapatıldığından emin olduktan sonra Ölçer, “ Bakın beni iyi tanıyorsunuz. Bir dava konusu olsa veya şahsi bir mesele olsa, ben sonuna kadar açıklama yaparım, beni tanıyorsunuz. Her şekilde açıklama yaparım, kanaatimi konuşurum, hepsini söylerim. Burada mahkeme tarafından atanmış bir kayyum var, o anlamda bir açıklama yapmam doğru değil. Yoksa benim gayet tabi bir fikrim var, duruşum var, görüşüm var hepsini söylerim. Onun için boşa yorulmayın anlatabiliyor muyum?” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Siz Kanaltürk’e mi bakıyorsunuz? Kaç kayyum var? Burada kaç kayyum var?" şeklindeki sorularına Ölçer, “Yok biz Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Ankara’da birkaç şirket var onlara atandık. Şöyle 22 tane şirket var bu şirketlerin her birinde üçer beşer... Burada bilmiyorum, tahmin ediyorum bir on kişi kadar vardır.” cevabını verdi. Gazetecilere kameraları kapattırdıktan sonra açıklama yapan Ölçer, taksiye binerek uzaklaştı.