Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Koza-İpek Grubu'na kayyum atanmasıyla mülkiyet hakkının gaspedildiğini, halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne darbe vurulduğunu bildirdi.
Şube, yaptığı yazılı açıklamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Koza-İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ağır darbe olduğunu savundu.

TGS İzmir Şubesi,, açıklamasında şunları kaydetti: ''Kayyum atanması kararı, mülkiyet hakkının gaspıdır. Bu kararla halkın haber alma, ifade ve fikir hürriyetiyle basın özgürlüğüne ağır darbe vurulmuştur. Seçimlere kısa bir süre kala alınan bu karar, basın özgürlüğü açısından tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Grup bünyesindeki binlerce çalışan, işten atılma riskiyle karşı karşıyadır. Siyasal baskılarla alınan karar, basın ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez. Medyaya yönelik korku, sindirme, baskı, el koyma ve yasadışı mülkiyet gaspedilmesini kabul etmiyoruz. Biz demokrasi, hukuk, iş barışı, yatırım, üretim, emek hakkı ile basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. İpek Medya Grubu'na yönelik siyasal kararlarla iş barışının bozulmasının, tamiri güç sorunlara neden olacağına inanıyoruz. Basın kuruluşları üzerindeki her türlü baskı son bulmalıdır.''