Koza İpek Holding’e kayyum olarak atanan Avukat Hasan Ölçer, akşam saatlerinde holding çalışanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda, mahkeme tarafından kayyum olarak atandıklarını duyuran Hasan Ölçer, şirket çalışanlarının aynı şekilde görevlerine devam edeceklerini belirterek, "Aslolan iyi niyettir. Ama herhangi bir şekilde bu faaliyetleri farklı bir boyuta taşıyan arkadaşlarımız olursa doğal olarak o da şimdiye kadar başka durumlarda başka mecralarda yol ayrımı söz konusu olduysa bundan sonra da olabilir" dedi.

"Şu ana kadar yönetim kademesinde olan arkadaşların görevleri bitti. Şirketi yöneticilerden teslim aldık" diyen Avukat Hasan Ölçer, “Bugün itibariyle aldığımız kararlar çerçevesinde birimlerde görevli müdür, müdür yardımcısı ve teknik arkadaşlar dün sabah hangi görevlerinde ise bugünde aynı görevlerine devam ediyorlar” diye konuştu.

Şirketlerin savcılık ve mahkemenin denetiminde faaliyetlerine devam edeceğini belirten Ölçer, “Dolayısıyla bizim mahkeme tarafından atanmamızın ana gerekçesi budur. Şirketler bugüne kadar ülkemize nasıl faydalı oldularsa bundan sonra aynı şekilde cumhuriyet savcılığı ve mahkemenin denetiminde faaliyetlerine devam etmeleri sağlanacak. Bizde bu bağlamda mahkemenin görevlendirdiği kayyum heyeti olarak bu faaliyetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tehdit niteliğinde, çelişkili ifadeler de kullanan Ölçer, “Bu görüşmeyi tertip etmemizin ana gerekçesi karşılıklı güven ve iyi niyet çerçevesinde ilişkilerimizi devam ettirmek ve üretim faaliyetlerimize devam etmektir. Sevgili arkadaşlarımız hiçbir şekilde tedirgin olacak hiçbir husus yok. Aynı şekilde görevlerinize devam edeceksiniz. Aslolan iyi niyettir. Ama herhangi bir şekilde bu faaliyetleri farklı bir boyuta taşıyan arkadaşlarımız olursa doğal olarak o da şimdiye kadar başka durumlarda başka mecralarda yol ayrımı söz konusu olduysa bundan sonra da olabilir” dedi.

Gerekli izahatları aldıklarını dile getiren Ölçer şunları söyledi: “Ama bizim şuan aldığımız kararlar çerçevesinde faaliyetlerimize birlikte devam edeceğiz. Şirketleri daha iyi noktaya taşımak için daha çok gayret edeceğiz. Bu konuya ilişkin de sizlerin de bu zamana kadar göstermiş olduğunuz üstün fedakarlık ve gayreti devam ettireceğinize inanıyoruz. Dolayısıyla da sizleri bu hususta bilgilendirmek adına bu toplantıyı tertip ettik. Netice itibariyle polemiğe girmeyiz biz. Gerekli izahatları aldık. Yarın itibariyle acil yapılması gereken hususlar konusunda bilgileri aldık. Bu yapılması gereken çalışmalar konusunda faaliyetleri devam ettireceğiz. Dolayısıyla polemik yaratacak herhangi bir şekilde sizinle polemiğe girecek sorularla muhatap olmak istemiyorum.”

İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yanı sıra Çakal Carlos olarak bilinen İlıch Ramirez Sanchez'in de avukatı olan Hasan Ölçer, gruba bağlı 3 şirkete kayyum olarak atandı.