Koza İpek Holding bünyesinde yayın yapan medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, bu sabah polis zoruyla girilen Bugün TV ve Kanaltürk binasına geldi. Kayyumlar, medya çalışanlarının polis şiddetiyle uzaklaştırılmasının ardından binaya girebildi.

Karartılmak istenen televizyon ve gazetelerin bulunduğu bina önüne gelen vatandaşlara ve gazetecilere orantısız güç uygulayan polis, binanın giriş kapısını itfaiye ekiplerinin yardımı ile kırarak zorla medya kuruluşlarının bulunduğu binaya girdi. Bu sırada polis, medya kuruluşları çalışanlarına şiddet uyguladı ve biber gazı sıktı. Polisin şiddeti sebebiyle kurum personeli gazeteciler ve vatandaşlar tartaklandı, bazıları kelepçelendi, bazıları da gözaltına alındı. Zorla kapıyı açarak binaya giren polisler, vatandaşları da biber gazı ve TOMA'lardan tazyikli su sıkarak binadan uzaklaştırdı. Polisler bina önünde adeta etten duvar ördü.

Daha sonra medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, polis eşliğinde yuhalamalarla binaya girdi. Yönetim katına çıkan kayyumlar, medya kuruluşları avukatları ve yöneticileri ile toplantı odasına geçti.