Balıkesir'in Edremit ilçesi sınırları içinde, Kaz Dağları Sarıkız Tepesi'nde askerî araçlar karsebebiyle dönüş yolunda kaldı. Onları kurtarmaya giden Köy Hizmetleri araçları da mahsur kalınca hepsi birden Edremit Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Yurdu etkisi altına alan kar ve şiddetli rüzgar, Kuzey Ege’de de etkisini gösterdi. Sarıkız Tepesi'nden dönen askerî araçlar ve onları kurtarmaya giden Köy Hizmetleri ekibi, Tozlu mevkisinde aniden bastıran kar ve kaygan zemin sebebiyle yolda kaldı. Bunun üzerine Edremit Belediyesi'nden yolun açılması için yardım istendi. Belediye motorize ekipleri de bir greyder, bir kepçe ve bir arazi aracıyla yola çıktı. Belediye Motorize Ekipler Amiri Bülent Danacı, uydudan kurtarma araçlarının takibi esnasında yaptığı açıklamada, "Kalan ekipler, Sarıkız Tozlu mevkisinde. Bizim araçlarımız, 7 km. hızla ilerleyebiliyor. 'Kurtarın' diye arayanlar Köy Hizmetleri. Onları da Tozlu mevkisinde yolda kalan askerî araçtakiler arıyor. Köy Hizmetleri ekipleri yolda kalıyor, aldığımız bilgi böyle. Ekipler yola çıkalı iki saat kadar oldu, Tozlu mevkisine 15 km. kaldı." dedi.

Greydere yolu açan ekipten yapılan açıklamada ise, "Yolun durumu çok kötüydü. Kepçeyle küreye küreye çıktık. Oradaki askerî araçları, Köy Hizmetleri'ne ait araçları kurtardık. Hepsi şimdi sağsalim aşağıya iniyor." denildi.