Pendik'te aşırı hız yapan bir otomobil, kontrolünü kaybederek yağış nedeniyle kayganlaşan yoldan çıktı. Yol kenarındaki çiçek ve fidan satış alanını harabeye çeviren otomobil çarptığı ağaçların hızını yavaşlatmasına rağmen yaklaşık 100 metre daha ilerledikten sonra durabildi. Hurdaya dönen otomobil içerisine bulunan 4 üniversite öğrencisi vatandaşların yardımıyla yaralı olarak çıkartılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kaza, İstanbul Park Bulvarı Kurna Köy mevkiinde meydana geldi. Dersten çıkan Okan Üniversitesi öğrencileri 65 EN 379 plakalı otomobil ile Pendik istikametine ilerlemeye başladı. İddialara göre Veysel Uyak yönetimindeki otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yola rağmen aşırı hız sonucu kontrolünü kaybederek yoldan çıktı. Önce yol kenarındaki sete vuran otomobil havalanınca aynı yönde bulunan çiçek ve fidan satışı yapan işyerine doğru hızla ilerlemeye başladı. Önünde bulunan 4 ağaca çarpan otomobil hızı bir miktar yavaşlamasına rağmen yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra takla atarak ancak durabildi. Hurdaya dönen otomobil içerisinde yaralanan gençlerin yardımına koşan çiçek ve fidan satış yerindeki görevli ile çevreden gelen diğer vatandaşların da yardımıyla çıkartılarak sağlık ekiplerine haber verildi. Hayati tehlikeleri olmadığı öğrenilen gençler, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazayı anlatan çiçek satış görevlisi, kaza yapan otomobilin çok süratli seyrettiğini ve kontrolden çıkarak yol kenarındaki sete vurduktan sonra adeta uçarak önce ağaçları parçaladığını sonra da takla atarak durduğunu söyledi.