Beylikdüzü’nde 3 TIR’ın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Önündeki araca çarpan TIR’ın kabininde sıkışan Faruk Akçakaya, itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla çıkartılabildi. Yaralılar ambulaslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza, Marmara Mahallesi Liman Caddesi üzerinde, saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Ambarlı Limanı Gümrük Sahası’na giden Mehmet Harmankaya’nın (47) kullandığı 42 DAN 82 plakalı TIR, önünde seyreden Feridun Elkırmış’ın kullandığı 34 NM 345 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Elkırmış yönetimindeki TIR da önünde ilerlemekte olan başka bir TIR’a çarparak durdu. TIR şoförleri kendi imkanlarıyla araçlarından çıkmayı başarırken, en arkada bulunan TIR’ın sürücü kabininde bulunan Faruk Akçakaya araçta sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan Feridun Elkırmış, Ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bacağından yaralanan Mehmet Harmankaya’ya ise sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından Faruk Akçakaya da sıkıştığı araçtan çıkartıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Akçakaya, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar bulunan Akçakaya’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Bacağından hafif şekilde yaralanan Mehmet Harmankaya da aynı ambulansa konularak hastaneye götürüldü. Kaza sebebiyle Liman Caddesi gümrük istikametine trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Mehmet Harmankaya, itfaiyenin kurtarma çalışmalarını izledi. Harmankaya, gazetecilerin ‘Kaza nasıl oldu? sorusuna “Oldu işte kardeş” şeklinde cevap verdi. Bilal Çalışkan adlı görgü tanığı da duyduğu ses üzerine kaza yerine geldiğinde TIR’ların kaza yaptığını gördüğünü aktardı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla araçtan çıktığını ifade eden Çalışkan, araçta sıkışan şahsı görünce itfaiyeye haber verdiklerini belirtti. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.