Yaklaşık iki hafta önce meydana gelen trafik kazasında 15 kişiyi toprağa veren Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünde Ramazan Bayramı'nda sevincin yerine hüzün yaşanıyor. Kazada 2,5 aylık hamile eşi, annesi, babası, anneannesi ve kayınvalidesini kaybeden Mehmet Aydın, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu ve eşi yaşasaydı ilk bayramları olacağını söyledi.

Kazada babası Seydi Aydın, annesi Ayşe Aydın, eşi Nesrin Aydın, anneannesi Kezban Aydın ve kayınvalidesi Azize Kars’ı kaybeden Mehmet Aydın acıların en büyüğünü yaşıyor. Kimsesinin kalmadığını ve yalnız bir bayram geçirdiğini dile getiren Mehmet Aydın, “Kazada eşimi, annemi, babamı, anneannemi ve kayınvalidemi kaybettim. Kimsem kalmadı. Bir başıma geçiriyorum bayramı. Bu bayram bize acı geldi. 8 aylık evliydim. Eşim 2,5 aylık hamileydi. Yaşasaydı ilk bayramımız olacaktı.” dedi.

'BU BAYRAM NAMAZDAN SONRA EVİN KAPISINDA BENİ KARŞILAYAN OLMADI'

Kazada eşi Ummuhan Uysal’ın kaybeden ve biri 6 diğeri 8 yaşında 2 çocuğuyla baş başa kalan Ertuğrul Uysal, “Her bayram bizi kapıda karşılardı. Bu bayram buruk girdik. Takdiri ilahi. Yapacağımız hiçbir şey yok. Çocuklarımızın başında kalacağız. Allah çocuklarımızın acılarını göstermesin. Allah kimseye böyle acılar göstermesin.” şeklinde konuştu.

Bayram namazından geldikten sonra eşinin yokluğunu daha fazla hissettiğini kaydeden Uysal, “Eve geldim boş. Allah eşimize dostumuza zeval vermesin. Geldiler yardım ettiler.” dedi. Çocuklarının sadece ilk gün annelerini sorduğunu bir daha da sormadığını kaydeden Uysal şunları söyledi: “O günden sonra bir daha sormadılar. Allah onlara da bir şey mi veriyor bilmiyorum. Annelerinin mezarını gösterdim. Bilmiyorlar, oyun çocuğu bunlar daha. Mezarda oradan oraya koştular, çiçekleri kopardılar, bir tepki yoktu.”