İzmir'in Çiğli ilçesinde bir inşaatta 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı vinç kazasıyla ilgili ayrıtılar ortaya çıkmaya başladı. Ölen operatör Osman Top'un, vincin yönünü apartmana vurmasını engellemek için değiştirdiği ve işçileri de bağırarak uyardığı öğrenildi. 4 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan inşaat alanında ise incelemeler sürüyor. Osman Top'un eşi Fahriye Top, olayda ihmal olduğunu, eşinin düşen vincin yönünü değiştirerek bir faciayı engellediğini belirtti.

Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Evka-2 Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki Mopsan İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin şantiyesinde yaşandı. Yaklaşık 70 metrelik vinç, bilinmeyen bir sebeple büyük bir gürültüyle caddeye devrildi. İnşaat sahasında bulunan Osman Top (55) ve Şerafettin Esen, vincin altında kalarak hayatlarını kaybetti. İşçiler Çetin Yılan, Mehmet Gürbüz ve Doğan Aypayoğlu yaralandı. Yaralı işçiler, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vincin devrilmesi esnasında caddeden araba ve yaya geçmemesi, kazanın boyutunun büyümesini önledi. Hayatını kaybeden Top ve Esen, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yılan ve Aypayoğlu tedavilerinin ardından taburcu edildi, Gürbüz'ün tedavisi ise devam ediyor.

Cenazeler, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Osman Top'un, Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki Gültekinler Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Örnekköy Mezarlığı'nda, demir ustası Şerafettin Esen'in, Aliağa ilçesi Şehit Kemal Mahallesi'nde yine ikindiden sonra toprağa verileceği bildirildi.

Çiğli Belediyesi'nde çalışan vinç operatörü Osman Top'un eşi Fahriye Top, “Kesinlikle ihmal var. Çok ciddi bir ihmal var. Karşıdaki apartmanda hissetmiş. İyi ki eşim vinci sol tarafa çevirmiş, yoksa hemen karşısındaki apartman yerlebir olurdu, bilmem kaç tonluk vinç oraya indiği an. Bu tarafa çeviriyor, işçilere bağırıyor, vinç devriliyor. Hukuki süreç başlatacağım.” dedi.

Olayın meydana geldiği inşaat alanında, polis ve iş güvenliği uzmanları incelemelerini sürdürüyor. Müteahhit, inşaat sahibi, şantiye şefi ve işyeri güvenlik uzmanı ise şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.