Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde enerji santralinde çalıştıkları belirtilen Koreli mühendisler, kaza yaptı. Kazada yaralanan mühendislere ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir doktor yaptı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Tufanbeyli ilçesine bağlı Hanyeri köyü yakınlarında Nevşehir yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Nevşehir'den Tufanbeyli istikametine giden Koreli mühendislerin bulunduğu araç, yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kayarak takla attı. Takla atan araç daha sonra yol kenarındaki dereye uçtu. Yoldan geçen sürücüler durarak araçtaki yaralı mühendisleri dışarı çıkarttı. Kaza, jandarma ve 112 Acil servis ekiplerine haber verildi.

Bu sırada aracıyla olay yerinden geçmekte olan Erciyes Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Küçükaydın, yaralıları görünce durdu. Küçükaydın, Koreli mühendislere olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı mühendisler, daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla Tufanbeyli ilçesine hastaneye götürüldü. Olay yerindeki vatandaşlar, ambulansın yaklaşık 1 saat geç geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Koreli mühendislerin Tufanbeyli Termik Santrali’nde çalıştıkları öğrenildi.