Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’da konuşturulmamasına sert tepki gösterdi.

Kazan, yaptığı açıklamada, olayı ‘saygısızlık’ olarak nitelendirerek, “Birlik başkanımıza yapılan bu saygısızlık tüm avukatlara karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Bu ayıp cübbesinde düğme olmadığı halde önünü ilikleyenlerin ayıbıdır.” dedi.

Kazan, Feyzioğlu'nu Danıştay'da konuşturmayanların, geçtiğimiz yıl kendisine ‘edepsiz’ deme cüretini ve nezaketsizliğini gösteren, hukuku ve demokrasiyi yerle bir edenler ile düğmesi olmadığı halde cübbesinde düğme arayanların da aynı nezaketsizliği gösterdiğini ifade etti. Birlik başkanına yapılan bu saygısızlığın tüm avukatlara karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu vurgulayan Kazan şunları kaydetti: “Hukukun olmadığı, yargının işlemediği, avukatları yok sayan bu zihniyet karşısında başta birlik başkanımız olmak üzere duruşumuz açıktır. Hukukun ve demokrasinin tarafıyız. Kim cübbesinde düğme arıyorsa arasın, kim hangi çirkin muameleyi yaparsa yapsın, hukukun ve demokrasinin yanında yer almakla gurur duyururuz. Bu günler de gelir geçer ve herkes bugün yaptıklarının yarın hesabını verir. Biz hiçbir zaman cübbesinde düğme arayan hukukçulardan olmayacağız. Birlik başkanımız konuşturulmamış; varsın konuşturmasınlar, çünkü biz avukatlar cübbemizin önünü ilikleyerek konuşmayız. Bu ayıp cübbesinin önünü iliklemeye çalışanların, yargıya emir ve talimat verenlerin ayıbıdır.”