Çanakkale'nin Yenice ilçesinin Kazdağları bölgesinde yapılması planlanan termik santralin ÇED toplantısı protesto edildi. Termik santralin Kazdağları'ndaki doğal ortamı bozacağından endişe ediliyor.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Çırpılar Köyü'nde Taşzemin İnşaat Madencilik Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından toplam kurulu gücü 200 MW olan "Çırpılar Termik Santrali" yapılacak. Tesis ile ilgili bugün köy halkını bilgilendirmek için Çırpılar Köyü'nün kahvehanesinde ÇED toplantısı düzenlendi.

ÇED firması tarafından köylülere bilgi verildiği sırada bazı köylüler ve çevreciler, termik santralin yapılmasını protesto etti. Çocuklar ve köy kadınları ellerine aldıkları pankartlarla tepkilerini gösterdi. "Termik santral istemiyoruz, termik santrale verecek suyumuz yok, dağıma, suyuma yaşama hakkıma, dokunma" yazılı pankart ve sloganlarla termik santral protesto edilirken, bazı çevreciler de kahvehanenin içine girerek toplantıyı düzenleyenlere tepki gösterdi. Protestolar altında devam eden toplantıda yetkililer, termik santral hakkında bilgi verdi.

Termik santralin ömrünün 25 yıl olduğu belirtilirken, tesiste yıllık linyit tüketiminin yaklaşık 2,6 milyon ton olacağı öngörülüyor. Projenin inşaat aşamasında 700, işletme aşamasında 200 kişi çalıştırılacağı kaydedildi.