İlkbaharın gelmesiyle birlikte yılın ilk meyvelerinden yapılan kebaplar sofralardaki yerini aldı. Tuğcan Otel’in ünlü şefi Kenan Ok, her mevsimin farklı bir kebap kültürü vardır diyerek kebap diyarı Gaziantep’te keme elma, ayva, yeni dünya gibi ilkbaharın en güzel meyvelerinden kebap yaptı.

Kebap diyarı Gaziantep’te ‘meyveden de kebap olur mu’ diye sormayın. Ünlü yemek şefi Kenan Ok, bölgede keme adıyla bilinen sebzenin yanında elma, ayva, yeni dünya gibi ilkbaharın en güzel meyvelerinden kebap yaptı. Gaziantep’in dünyanın en önemli mutfağına sahip olduğunu ifade eden Kenan Ok, ilkbaharın habercisi kemeden yapılan kebabın Mart ayı sonundan itibaren Haziran ayı sonuna kadar servis edildiğini dile getirerek, yeni dünya kebabının da Gaziantep’te sevilerek yendiğini söyledi. Ok, “Meyveden kebap olur mu sorusunu denemeden sormayın. Meyvenin etle buluştuğu Gaziantep’te meyvelerden yapılan kebaplar da kendine has lezzetleri ve aromalarıyla her damak zevkine hitap ediyor.” dedi.

Mart ve Haziran ayları arasındaki meyve kebaplarıyla lezzet yolculuğu başladığı Gaziantep’te mevsimsel meyve ve sebzelerden oluşan kebaplar sofralarda yerini almaya başladı. Meyve kebabı yapmak için ocak başına geçen ünlü şef Kenan Ok, eşsiz lezzetleri hazırladı. Ok, “Fransız mutfağının dünya mutfağına ilham veren, çok özel ve değerli bir mantar türü olan trüfün yakın akrabası olan keme, sadece ilkbaharda Gaziantep ve yöresinde çıkıyor. Gaziantepli besin değeri yüksek olan bu sebzeyi etle buluşturarak mangallara renk katıyor.” diye konuştu.

Gaziantep’te mangal keyfine meyveli kebapların eklendiğini ifade eden Ok, kıyma, kuşbaşı, patlıcan kebabı, acılı kıyma, simit kebabı ve diğer klasik kebap çeşitlerinin yanına yeni dünya, ayva, elma, keme, domates, sarımsak kebabı gibi mevsimsel meyve ve sebzelerden yapılan kebapların eklendiğini açıkladı. Ünlü şef, kebabın tarihçesi ve çeşitleriyle ilgili bir kitap hazırlayacağın müjdesini de verdi.