Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir hafta boyunca kayalıklarda mahsur kalan 5 keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından iki gün süren operasyonla kurtarıldı.

Okan Soy’a ait 5 keçi Seydikemer’in Gölbent Mahallesi Tomalar Mevkii’nde 50 metre yükseklikteki sarp kayalıkta mahsur kaldı. Bir hafta boyunca keçilerin kendi çabalarıyla kayalıktan kurtulmasını bekleyen Soy, keçilerin açlık ve susuzluktan bitkin düştüğünü fark edince AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi.

Geçen Pazar günü saat 15.00 sıralarında bölgeye gelen 7 kişilik AKUT Fethiye ekibi, kurtarma operasyonuna başladı. Yoğun yağış altında gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarının ilk gününde düşmek üzere olan keçilerden biri kayalıklardan kurtarıldı. Yağmurun sıklaşması nedeniyle operasyona ara veren ekipler, kalan 4 keçinin kurtarma çalışmalarına bir sonraki gün devam etti. Halatlarla mahsur kalan keçilere ulaşan AKUT gönüllüleri, keçileri tek tek kayalıklardan indirdi. Kurtarılan keçilerden birinin hamile olduğu kaydedildi.

İki gün süren operasyonla 5 keçisi kurtarılan Okan Soy, ilk olarak düşme tehlikesi olan bir keçinin AKUT tarafından kurtarıldığını söyledi. Yağmur ve havanın kararması nedeniyle operasyonun 2 gün sürdüğünü anlatan Soy, keçilerinin kurtarılması nedeniyle AKUT Fethiye ekibine teşekkür etti.

AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık ise "5 keçiyi kurtarmak için iki gün boyunca çalıştık. İlk gün 3, ikinci gün 6 saat süren çalışma yaptık. AKUT benzer çalışmalarına devam edecektir." diye konuştu.