Hangi müzede kedi beslenmektedir? Farelerin sanat eserlerini kemirmesini önlemek için kadrolu kedi beslenen müzenin adı nedir? Hermitage Müzesi nerededir bu müzede kedi beslendiği iddiaları doğru mu? İşte kedi beslenen müze hangisidir sorusunun cevabı...

Dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer alan Rusya Federasyonu, tarihi ve kültürel değerlerine de oldukça fazla önem veriyor. Takdir edersiniz ki zaten Moskova, mimari eserleriyle ve tarihe hizmetiyle oldukça tanınan bir şehir. Dünya’nın her ülkesinde mutlaka müzeler ve bu müzelerin içerisinde yer alan değerli eserler mevcuttur.

Aramızda müzelerle ilgilenen ve pek çok müzeyi gezip gören insanlar mutlaka vardır. Peki, hiç Dünya’nın en büyük müzesinin nerede olduğunu düşündünüz mü? Dünya’nın en büyük müzesi şüphesiz ki Rusya’da bulunan Saint Petersburg kentinde yer alan, Hermitage Müzesi olarak adlandırılan müzedir. Bu müze içerisinde, aynı salon içerisinde abartısız 60 bin adet sanat yapıtı sergilenmektedir. Hermitage Müzesi’nde yer alan depoda toplamda 3 milyon eser sergiye çıkmak için sıra beklemektedir. Eminim bu eserleri görmek için nelerimi vermezdim diye düşünenler olacaktır. Bir gün yolunuz Saint Petersburg şehrine düşerse, bu müzenin olduğu yere giderek merakınızı giderebilirsiniz.

Hermitage Müzesi UNESCO Tarafından Dünya Mirası İlan Edildi

Az önce bahsettiğimiz Hermitage Müzesi UNESCO tarafından Dünya mirası ilan edilmiştir. Şimdi merakınızın daha fazla arttığını hissediyorum. Bu eşsiz müzenin içerisinde yer alan milyonlarca eser arasında tarihi dokuları yakalayacak ve bir kere daha kültürel değerlerin bir toplum için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Hermitage müzesi içerisinde emek veren binlerce personel devlet tarafından müze için çalıştırılmaktadır. Paralı çalışan 2500 kişinin yanında Hermitage Gönüllüleri Derneği tarafından yetiştirilen kişiler de müzeye sahip çıkıyor. Peki, Hermitage Müzesi’ne sahip çıkanlar bir tek insanlar mı dersiniz? Şimdi sizlere Dünya mirası kabul edilen Hermitage Müzesi’ne sahip çıkan dört ayaklı minik koruma görevlilerinden bahsedeceğim.

Minik Koruma Görevlileri Ünvanını Hermitage Müzesi’ni Koruyan Kediler Aldı

Hermitage Müzesi’ni Koruyan Kediler

Hayvanların, insanların kimi zaman yerine getiremeyeceği görevleri üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle şimdi duyacaklarınız hayvan sevginizi ikiye katlayacak. Özellikle toplumda nankör olarak adlandırılan kediler artık sizin gözünüzde birer koruma memuru olacak.

Hermitage Müzesi için alınan ve kadrolu koruma memuru ünvanını taşıyan 60 kedi, müze içerisinde yer alan 3 milyon sanat eserine zarar veren haşerelere ve kemirici farelere karşı karınca kararınca savaş açıyor. Hermitage Müzesi 1998’den bugüne kadar kedilerin anısına devamlı etkinlikler düzenleyerek onların değerini topluma etkili bir şekilde yansıtıyor. Peki, müzeyi kedilere emanet etme geleneği nereden başladı dersiniz? Müzenin kedilere emanet edilmesi Hermitage müzesinin kurucusu olarak bilinen Çariçe ikinci Katerina’nın Hollanda’dan getirdiği kedileri müze açılır açılmaz haşere ve farelerle savaşması için müzeye salmasıyla başlıyor. Bu şekilde bu uygulama günümüze kadar devam etmektedir. Kedilerin bakımı, müzeye gelen gezgincilerin olası bir hastalığa yakalanmaması için titizlikle yapılıyor. Müze çalışanları ile kediler artık aynı atmosferde emek veren iki karşı dost cephe gibi. Sağlıklı gıdalarla beslenen bu minik savaşçıları rahatsız eden ve korkutan kişilerin işten atılacağı da Hermitage müzesinin kuralı olarak sayılıyor. Hatta müzenin bazı alanlarında ‘’Dikkat kedi var’’ oklarıyla karşılaşmanız olasıdır. Müzeye yolunuz düşerse sanat eserlerini incelemenin yanında, bu eserlere sahip çıkan dört ayaklı koruma görevlileri için düzenlenen şenliklere ve resim sergilerine katılabilirsiniz.