Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu'nun arka sokağına bırakılan şüpheli valiz polisi alarma geçirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, tam valizi fünye ile patlatacağı sırada valizin yanına meraklı bir kedi yaklaştı. Düğmeye basmaktan son anda vazgeçen polis, kedi uzaklaştıktan sonra valizi patlattı.

Olay, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Fransa Başkonsolosluğu'nun arka sokağında yaşandı. Sokakta görülen şüpheli bir valiz polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, sokağın girişine güvenlik şeridi çekerek trafiğe kapattı. Valize hiç kimse yaklaştırılmadı. Bomba imha uzmanı olay yerine geldi. Özel kıyafetini giydi, valize yaklaştı. Fünyeyi valizin olduğu yere yerleştirdi. Bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra bomba imha uzmanı düğmeye basmak için aracın olduğu yere geri döndü. Uzman tam düğmeye basacaktı ki valizin yanında bir kedi göründü. Şüpheli valize meraklı gözlerle bakan kedi, bir süre olay yerinden ayrılmadı. Polislerin olduğu noktaya doğru bakan kediye, polisler “Pişt, şişt..” diye seslendi. Olay yerinde bir süre bekledikten sonra kedi ayrıldı. Bomba imha uzmanı da ‘Kontrollü patlama’ diye anons ederek valizi patlattı.

Büyük bir gürültü ile valiz patlayınca çevrede kısa süre korku yaşandı. Valizin içinden kişisel eşyalar çıktı. Çevredekiler de patlayıcı olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı. Şeritler kaldırıldı, caddede hayat normale döndü.