Eskişehir'de kediyi bıçakladıktan sonra kafasını su dolu bidonla ezerek öldürdüğü ileri sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversiteli M.C.A., 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, üniversiteliye verilen hapis cezasını ertelemedi ve indirime gitmedi. Yargıtay’ın onaması halinde üniversiteli 3 yıl hapis yatacak. Bu arada, Türkiye’de ilk kez bir kişiye hayvan öldürmekten hapis cezası verildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, iddiaya göre, Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi öğrencisi olan M.C.A.(21), şehirden bir vatandaştan aldığı kediye evinde işkence yaptı. İddiaya göre, M.C.A., kediyi bıçakladıktan sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezdi, ardından kedinin bu görüntülerini sosyal paylaşım sitesinde yayınladı.

Olayın sosyal medya da patlak vermesi ve akabinde medya da haber olması üzerine M.C.A., gözaltına alındı. İfadesi alınan M.C.A. hakkında, Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle 'Mala zarar vermek' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen M.C.A.’nın yargılandığı dava sonuçlandı.

Tutuksuz sanık M.C.A. suçunu kabul ettiğini belirterek olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Akabinde, şahsına verilecek cezanın ertelenmesini istedi.

Dosyayı son kez inceleyen mahkeme, M.C.A.’yı “Bir sebep olmadan bir sahipli hayvanı öldürmek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın pişmanlığının samimi olmadığı yönün de kanata hakim olan mahkeme, verilen cezada erteleme ve indirime gitmedi. M.C.A., kararı temyiz için Yargıtay’a başvuracak.