Saffron Hotel'de gerçekleştirilen, S.S. Merkez Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2012 Olağan Genel Kurulu'na,  Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır, Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Ender Şenbay, Yeni Sanayi Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şeref Kazancı, Göksun Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Abacı, Elbistan Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, Afşin Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Pazarcık Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yaşar Bozdağ, Andırın Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Mirik, Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhtar Deniz ve kooperatif ortakları katıldı.

Divan Başkanlığına Hasan Abacı ve üyeliklerine Cuma General ile Bahadır Yaşar'ın seçilmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da gündem maddelerinin uygulanmasıyla birlikte dilek ve temenniler kısmına geçildi.

 

ESNAFIN DERDİNİ, DERT EDİNDİK

Kooperatif Başkanı Ali Rıza Kekeç yaptığı konuşmasında, Kooperatif olarak hiçbir zaman hesapsız hareket etmediklerini, daima esnafın çıkarlarını düşündüklerini ifade etti.

Başkan Kekeç, kooperatiflerin görevinin esnafa en ucuz krediyi vermek olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kooperatiflerin ambulans, cenaze hizmetleri vs. gibi uygulamaları olmaz, kooperatifiler finans kaynağıdır. Esnafa nasıl daha ucuz kredi verilir bunun için çalışırlar.

Ben ve yönetim kurulum daima esnafımıza daha ucuz krediyi nasıl veririz çabası içerisinde olduk. Esnafımızın derdini dert edinip, kalkınması için çareler üretiyoruz. Öyle ki, kredi verirken ödeme seçeneklerinde bile esnafımızın rahat ödeyebileceği tercihleri sunuyoruz. Bize de, işini büyüten esnafımızın mutluluğunu ve gururunu paylaşmak düşüyor.

Kooperatifimiz bu gün çok iyi durumda. Plasman sıkıntımız yok, hiçbir kuruma da borcumuz bulunmamakta” dedi.

 

BOŞ VAATLERDE BULUNMADIK

Hayal peşinde koşmadıklarını, asla boş vaatlerde bulunmadıklarını ifade eden Başkan Kekeç:

“2011 yılı Ekim ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurulumuzda, kronikleşmiş borçlarda bir defaya mahsus temerrüt faizini sileceğimiz sözünü vermiştik. Esnafımıza verdiğimiz sözü tuttuk ve temerrüt faizlerini sildik.

Diğer yandan, dün söyledim, bu günde söylüyorum, her zamanda söyleyeceğim, asla ipoteklerin satılması taraftarı olmadık. Zaten zor durumda kalan, borcunu ödeyemeyen esnafımızın ipotek koyduğu gayrimenkulünü veya aracını satmak bizi üzer. Daima iyileştirici çözümler üretme taraftarıyım” diye konuştu.  

Huzur içersinde gerçekleşen Genel Kurulun ardından yapılan yemek ikramında misafirler ve ortaklarla sohbet edildi.