Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Oldu

Yapılan CHP kurultayının ardından genel başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeniden partinin gelen başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu, kurultaya katılan delegelerin oy çoğunluğu ile başkanlık koltuğunu korudu. Katılım sağlayan 1238 delegeden toplamda 990 kişiden oy alarak başkanlığını koruduğu ilan edildi.

CHP de 7 Haziran seçimleri sonrasında sallantılar olmuştu. Oy kaybı yaşayan parti içinde değişim iddiaları kulislerde dolanmıştı. Kurultay öncesi adaylıklar açıklanmaya başladı. İlk günlerde Muharrem İnce, Mustafa Balbay ve Umut Oran ın aday olacaklarının açıklamalarının ardından kısa bir süre sonra İnce ve Oran adaylıktan çekildiklerini bildirmişlerdi. Mustafa Balbay genel başkan adaylığı için iddiasını korurken aday olmak için gereken 128 imzadan sadece 92 oy aldığı için aday olmadı. Böylelikle kurultayda yalnızca parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koymuş oldu. Ve Ankara yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu tek adaylıkla tüm oyları topladı ve yeniden ana muhalefet partisi genel başkanı seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 1 no lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra  yaptığı açıklamada “ yeni bir sayfa açacağız. Artık bu ülkede daha fazla demokrasi ve özgürlük getirmek için çalışacağız. İşsizlik mücadele edeceğimiz konular arasında yer alıyor. Fakirin, fukaranın garibin partisi CHP partisi olacaktır” diye belirtti.