Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Kayseri Şube Başkanı Emekli Yarbay Kemal Mete, 28 Şubat postmodern darbe döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri ve kamuda çalışan birçok insanın mesleğinden ihraç edilerek sudan sebeplerle yargılandıklarını ifade etti. Kemal Mete, birçok 28 Şubat mağduru insanın haklarını geri aldığını; ama disiplin suçundan dolayı mesleklerinden ihraç edilen çok sayıda insanın yasal düzenleme beklediğini kaydetti.

Darbenin yıl dönümünde yapılan zulümleri hatırlatmak için 28 Şubat sergisi açtıklarını belirten ASDER Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Mete, o dönemin hiç unutulamayacağını ifade etti. Mete, şunları söyledi: “28 Şubat denilen meşhur dönemde çok sayıda arkadaşımızla birlikte inançlarından dolayı ordudan atılmış, ayırt edilmeye zorlanmış astsubay ve subaylarız. O dönemde dini değerler, İslam dini irtica olarak adlandırılıyordu. İslami kitaplar irtica dokümanlar, başörtüsü irtica simgesi, dinle ilgili her şey irtica olarak tanımlandı. Milletin manevi ve dini değerlerine savaş açıldı. Aşağılanmaya çalışıldı. Bunun sonucunda ülkemizde binlerce kişi mağdur edildi. Ekonomi iflas noktasına geldi. İnsanlar ekonomik sıkıntıya düştü. Bankalar boşaltıldı. Darbeye uygun zeminler hazırlandı. Geçmişten acı tecrübeler yaşayan insanlarımız yapılan seçimlerde darbeyi bertaraf etti. Bugün buna sebep olanlar da bunun hesabını verme içerisindelerdir. Bu olayların üstü kapanmayacaktır.” .

“Bir kesime hakları iade edildi.” diyen Kemal Mete, “Ama sicilleri bozularak hakları alınan arkadaşlarımızı bu haklarını alamadı. Verilmedi. Geçmişlerde mağduriyet yaşayan arkadaşlarımızın hakları tanzim edilmedi. 28 Şubat’ı yapanlarda cezalandırılmadı.” şeklinde konuştu..

Sudan sebeplerle insanların kamudaki görevlerinden atıldığını aktaran Mete, “O dönemde atılmalar sicil yolu ile oldu. Sudan ve basit sebeplerle oldu. Eşinin başını aç diyorlardı, açmayınca emre karşı gelindi diye ceza veriliyordu. Pantolon ütüsüz, ayakkabı boyasız diye sicil cezaları verildi. Sonrasında atıldılar. Bu arkadaşlarımızı mağduriyetleri devam ediyor. Mutlaka yasal düzenleme bekliyoruz.” diye konuştu.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Memur Sen Kayseri eski İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam ve Münib Karakılıç da sergi açılışına destek verdi.