Taksim'de bir grup, hayatını kaybeden darbeci lider Kenan Evren'in toprağa verildiği saate eylem yaptı. '12 Eylül AKP ile sürüyor' pankartı açan göstericiler 'Darbeciler halka hesap verecek' sloganları attı. Yapılan basın açıklamasında 12 Eylül rejimi sürdüğü belirtilerek Kenan Evren'e şike bir yargılama yapıldığını ve hesabını veremeden öldüğü dile getirildi.

12 Eylül askeri darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in toprağa verilmesi sırasında protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan 78'liler Girişimi ve Cumartesi Anneleri üyesi bir grup darbeyi kınayarak Evren'i protesto etti. 'Kenan Evren öldü, 12 Eylül rejimi sürüyor', '12 Eylül AKP ile sürüyor' pankartı açan göstericiler 'Darbeciler halka hesap verecek', 'Hakkımızı helal etmiyoruz' sloganları attı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Pervin Buldan da eyleme destek verdi.

Yapılan basın açıklamasında "12 Eylül rejimi sürüyor. Kenan Evren şike bir yargılamayla yaptıklarının hesabını veremeden öldü. Darbeciydi suçluydu. Yalnız değildi. Ülkeyi 3 yıl anayasasız parlamentosuz yönettiler. Evren'in cenazesine devlet töreni yapmalarına şaşımıyoruz." denildi.

Cumartesi Anneleri adına yapılan basın açıklamasında da Türkiye'nin en kanlı darbecisi Kenan Evren'in 12 Eylül'ün hesabını vermeden öldüğünü dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.