Kendilerine Hizb-ut Tahrir adını veren bir grup, Fatih Camii'nde kılınan cuma namazının ardından 'Büyük Ümmet Yürüşü' adı altında Saraçhane Meydanı'na yürüdü. Grup açıklamasında, Ramazan ayının İslam ümmetinin uyanışına vesile olması ve hilafetsiz karşıladıkları son Ramazan olması temennisinde bulunuldu.

Hizb-ut Tahrir üyesi bir grup Fatih Camii'nde siyah ve beyaz renkteki bayraklarla 'İsrail lanetullah, Lebbeyk lebbeyk lebbeyke ya Allah ve hilafet' sloganlarıyla Saraçhane Meydanı’na kadar yürüdü. Grup, "Endonezya'dan Fas'a hilafet hilafet, Turkiye'den Mısır'a hilafet hilafet, Filistin'den Sudan'a hilafet hilafet, Çeçenistan'dan Bosna'ya hilafet hilafet." sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Bugün biz burada İslam'ın son payitahtı İstanbul'dan Müslümanlara son çağrıda bulunmak için toplandık. yalnız bu çağrı bugün sadece Türkiye'den yapılmıyor. Bugün Hizb-ut Tahrir, Endonezya'dan Fas'a Cuma Namazından sonra aynı çağrıyı bütün Müslümanlara yapıyor. Hizb-ut Tahrir, Mübarek Ramazan ayının ilk cuma günün faziletli atmosferi içerisinde eş zamanlı olarak Endonezya'dan Fasa kadar faaliyet gösterdiği bir çok ülkede sondan bir önceki çağrısıdır. Böylece Hizb-ut Tahrir bu muazzam ve sıcak çağrıya sondan bir önceki çağrı ismini vererek hilafete ne kadar yakın olduğunu dost düşmen herkese göstermektedir. Zira Hizb-ut Tahrir faaliyetlerini 50'den fazla ülkeye yaymış raşidi hilafet için gerekli olan tüm hazırlıkları tamamlamış, hilafetin dünya genelinde kamuoyu olmasını sağlamıştır. Allah'ın izniyle ümmet içerisinde birlikte son doğruya yaklaşmıştır." diye konuştu.

Grubun yürüyüşü ve basın açıklaması sırasında Fatih'te trafik durma noktasına geldi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.