Çeşitli yollarla ele geçirdiği cep telefonu numaralarını arayarak savcı ya da polis olduğunu söyleyen bir dolandırıcı tutuklandı. Şehirlerarası çalışan dolandırıcı, bu kez tuzağına Isparta ve Eskişehir'den 2 kişiyi düşürerek 25 bin liralarını gasp etti.

Kendini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, "Terör örgütü ile bağlantınız tesbit edildi. Örgütle mücadele etmek için size vereceğimiz banka numarasına .... kadar para havale etmeniz gerekmektedir." gibi yalanlarla binlerce vatandaşı dolandırmaya devam ediyor.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne yapılan bir ihbar, insanların ne kadar kolay kandırıldığını bir kez daha ortaya koydu. Alican G. isimli ihbar sahibi, "Kısa süre önce tanıştığım Yusuf S., benim adıma iki banka şubesine 25 bin lira havale ettirdi. Bu paraları çekerek, Yusuf S.’ye teslim ettim. Sanırım paralar, dolandırılan kişilere aitti." şeklinde ifade verdi.

İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ekipler, 25 bin liranın, Eskişehir ve Isparta’dan gönderildiği belirlendi. Parayı havale eden Gülümser A. ve Hasan Ç. ile iletişime geçen polis, her 2 kişinin de, kendilerini telefonla arayarak “Ben savcıyım, numaranızı terör örgütleri ele geçirdi. Para yollarsanız onları yakalarız, aksi halde başınız belaya girer.” diyen bir şüpheli tarafından kandırıldığını belirledi.

Mağdurlar Gülümser A. ve Hasan Ç.’yi arayan şüphelinin Alican G.'nin ihbarında belirttiği arkadaşı Yusuf S. olduğunu belirledi. Yapılan incelemede şüphelinin asıl isminin ise Ferhat S. olduğu belirlendi.

Dolandırıcılık suçlamasından polis kaydı bulunan şüpheli, gözaltına alındı. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Ferhat S., işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemedeki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.