Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş, yıllardır engelliler için yaptığı mavi kapak toplama mücadelesi sonunda yaklaşık 5 milyon kapak topladı. Çabaş, 2,5 ton ağırlığındaki kapakları, Diyarbakır'daki fabrikaya gönderdi.

Kendisi de engelli olan Sadullah Çabaş, gecekondu evinin bahçesini çuval ve bidonlarla dolu mavi kapak deposu yaptığını ifade ederek şimdiye kadar 60 tekerlekli sandalyenin engellilere dağıtılmasına vesile olduğunu anlattı. Halkın yardımı ve kuruluşların desteğiyle 2,5 ton mavi kapak toplayarak Diyarbakır'a geri dönüşüme gönderdiğini ifade eden Çabaş, geçen yıl da 2 ton civarında mavi kapak toplayarak 20 tekerlekli sandalye temin ettiklerini söyledi. Avrupa'dan da 25 adet tekerlekli sandalye getirdiklerini anlatan Çabaş, kendisi de engelli olduğunu ve bundan dolayı bu çileye katlandığını anlattı. 'Her insan bir engelli adayıdır' diyen Çabaş, bütün vatandaşların engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Daha önce getirdikleri tekerlekli sandalyeleri Hamur ve Diyadin ilçelerine dağıttıklarını belirten Sadullah Çabaş, 6 çocuğunun olduğunu, 3'ünün okula gittiğini anlattı. 2011 yılında kurdukları ve 2012 yılından beri başkanlığını yaptığı Engelliler Derneği'nin yaptığı araştırmada şehirde 4 bin 473 kişinin engelli olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Çabaş, her engelli için çalışmaların sürdüğünü ve yaklaşık olarak 500 tekerlekli sandalyeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Herkesin başta işadamları ve devlet kurumları olmak üzere katkı ve destek beklediklerini anlatan Çabaş, "Engelli olmayı kimse istemez. Ama herkes bir engelli adayıdır. Biz bize düşeni yapacağız. Herkesi bu konuda yardıma davet ediyoruz." dedi.

Engelli hali ile evinin bahçesinde 2,5 ton mavi kapakları çocukları ile birlikte kan-ter içinde yükleyen Çabaş, gelecek olan yeni tekerlekli sandalyeleri heyecanla beklediklerini dile getirdi.