Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, uyuşturucu madde bulundurduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçen polislerin 'dur' ihtarına uymayarak görevli ekiplere direnen kişi, zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Şüphelinin yapılan üst aramasında bir miktar uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Mustafakemalpaşa ilçesi Züferbey Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, uyuşturucu madde bulundurduğu yönündeki ihbar üzerine A.M. (24) isimli genci durdurmak istedi. Polislere direnen şüpheli arbedeye sebep oldu. Zor kullanan ekipler, A.M.'yi etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde yapılan aramada 0,4 gram sentetik Kannebinoid (bonzai) uyuşturucu maddesi ile 1 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Mustafakemalpaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli hakkında, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak - görevi yaptırmamak için direnme (görevli memura mukavemet)" iddiasıyla işlem yapıldığı belirtildi.

Öte yandan Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği ekipleri, 18 yaşındaki A.A.'nın üzerinde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. ortabağlar Mahallesi'nde devriye gezen ekipler F.A. isimli genci de uyuşturucu madde bulundurduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Her iki şüpheliyle de ilgili olarak, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldığı açıklandı.