İstanbul’da ikamet eden Kahramanmaraşlılar tarafından kurulan ve ortaya koyduğu faaliyetlerle gurbette yaşayan Kahramanmaraşlıların dayanışma ve yardımlaşma sembolü haline gelen Kentmaraş Derneği, iç savaş nedeniyle Kahramanmaraş’a gelen Suriyelilerle ilgili yardım kampanyası başlattı. Bu çerçevede yardımların dağıtımını yerinde inceleyerek istişarelerde bulunmak amacıyla Kahramanmaraş’a gelen Kentmaraş Derneği Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakuş, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve İstanbul’da yaşayan Kahramanmaraşlıların sorunlarını aktaran Karakuş, ortaya koydukları her faaliyette Kahramanmaraş’ın gücünü yanlarında hissettiklerinin altını çizdi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İstanbul’da Kahramanmaraşlıların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Okay, Kentmaraş gibi derneklerin bu birlik ve beraberliği sağladığının altını çizdi.

Ayrıca Suriyeli misafirlere karşı gösterilen duyarlılığa da teşekkür eden Başkan Okay, “Kahramanmaraş’ta misafir ettiğimiz Suriyelilere gösterdiğiniz bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Konuşmaların ardından Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, misafirlerine Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bastırılan ‘16. Ve 17. Yüzyıl’da Dulkadiroğlu Beyliği’ isimli kitabı armağan etti.

Kentmaraş Derneği Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakuş’ta Başkan Okay’a dernek plaketini sunarak teşekkür etti. 

Ziyarete Kentmaraş Derneği temsilcileri Yasin Bayrak ve Zeynep Duman’da katıldı.