İlimizde kentsel dönüşüm kapsamında Menderes Mahallesi'nde başlatılacak olan çalışmalara ilişkin bölge halkını bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Kahramanmaraş Belediyesi İmar Müdürlüğü bünyesinde Menderes Mahallesi sakinlerine sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kentsel dönüşüm çalışmalarına belediye olarak başladıklarını söyledi.

Başkan Poyraz Menderes Mahallesi sakinlerine hitaben yaptığı konuşmasında: “Şehrimizin merkezi yerinde Menderes Mahallemizde artık büyük çoğunluğu vasfını yitirmiş, bu alanın dönüşümü için bir süreden beri çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışma büyük bir çalışma. Öyle 10-20 trilyonluk bir çalışma değil. Burada belediyemiz kar amacı da gütmüyor. Bizim amacımız diğer sosyal dönüşümler gibi binalar yapmak. Mesela biz Gölkent diye bir konut yapıyoruz. Belediyede kooperatifi kurduk. Kooperatif binaları yapacak. Menderes Mahallemizde de kooperatif kurulacak ve işler müteahhide verilecek. Müteahhitler de burada binaları yaparak dönüşümü sağlayacaklar.

Biz işin içerisinde olacağız fakat kooperatif ve müteahhit işi yapacak. Burada çalışmaları öyle akşamdan sabaha yapılmadı, yaklaşık iki seneden beri arkadaşlarımız çalışmaları yürütüyorlar. Bu çalışmalar yapılırken, oradaki yapı stokları,  binalar, gençlik merkezleri, konutlar, alışveriş merkezi, hastane ve otel gibi sosyal donatıları olan bir merkez olacak. Burada lokomotif görevi tamamen sizlerin. Bir diğer ifade ile sizler isterseniz ve onay verirseniz bu çalışmalar devam edecek. Sizler biz istemiyoruz bu şekilde kalsın derseniz siz bilirsiniz. Ben yapılan ve yapılacak çalışmaların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından slayt eşliğinde Menderes Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları anlatıldı.

Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, İmar ve Şehircilik Müdiresi Melike Özdemir, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Menderes Mahallesi Muhtarı Yaşar Altuntel ile mahalle sakinleri katıldılar.