Ankara’nın Kazan ilçesi Keresteciler Sanayi Sitesindeki bir nakliye şirketine ait depoda çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle bir anda tüm depoyu sardı. Merkez ve çevre ilçelerden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangını güçlükle kontrol altına aldı.

Yangın öğle saatlerinde Kazan ilçesi Keresteciler Sanayi Sitesi 3’üncü caddede bulunan ve lojistik malzeme satan bir nakliye şirketine ait depoda gerçekleşti. Çalışanın bulunmadığı depoda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede etkisini artıran alevler tüm depoyu sardı. Çevrede bulunan vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, söndürme çalışmalarına başladı. Ancak, rüzgârın da etkisiyle şiddetini artıran alevleri söndürmekte ekipler yetersiz kaldı. Bunun üzerine çevre ilçeler ve merkezden takviye itfaiye araçları olay yerine sevk edildi.

DEPONUN YANINDAKİ TÜPLER, VATANDAŞLAR TARAFINDAN UZAKLAŞTIRILDI

İtfaiye erleri takviye araçların gelmesiyle, yangına dört bir koldan müdahalede bulundu. Deponun yanında bulunan tüpler vatandaşlar tarafından buradan uzaklaştırıldı. Bu sırada yanan binanın bitişiğinde bulunan işyeri sahipleri büyük panik yaşadı. Çalışmalar sırasında küçük çaplı patlamalar yaşandığı görüldü.

Bir güvenlik elemanı içeride kimsenin bulunmadığını ancak tüple çalışan yük taşıma araçlarının (folkliftlerin) tehlike yaşatabileceğini anlattı.

Keresteciler sitesinde işyeri olduğunu belirten bir esnaf ise site içerisinde acil durumda kullanılabilecek itfaiye aracı ve sağlık ekibinin bulunmamasına dert yandı. Site yönetiminden talepte bulunan esnaf, yakında bir itfaiyenin bulunması durumunda depodaki yangının büyümeden kontrol altına alınabileceğini savundu.

Uzun süren çalışmalar sonucunda 62 itfaiye eri ve 28 araçla müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.