Kerküklü hat sanatçısı Muhammed Necib'in, 55 hat tablosundan oluşan sergisi Bursa'da görücüye çıktı.

40 yılı aşkın süredir hat sanatıyla uğraşan Hathat Muhammed Necib, son 1 yıl içerisinde hazırladığı eserlerini Ördekli Kültür Merkezi’nde açtığı sergi ile vatandaşların beğenisine sundu. Dünyaca ünlü hattat Muhammet Haşim El Bağdadi'nin öğrencilerinden olan Kerküklü Hattat Muhammed Necib, sülüs, kufi, talik, celid-i divani ve nefisi tarzında hazırlamış olduğu 55 hat tablosundan oluşan sergi, bir hafta süresince sergilenecek.

Serginin açılışını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şu ifadeleri kullandı: “Muhammed Necib, hat sanatını başarı ile tablolara yansıtan bir sanatçı. Daha önce de Ördekli Kültür Merkezi’nde sergi açan sanatçımızın bu sergisinde de hepsi birbirinden güzel eserler bulunuyor. Bursa’da böylesi önemli bir sanatçının olması bizler için bir zenginlik. Her sergisinde çok daha güzel eserlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Gençlere de örnek oluyor. Osmangazi Belediyesi olarak biz de sanata ve sanatçıya elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.”

Hat sanatçısı Muhammed Necib de yaptığı açıklamada, Ördekli Kültür Merkezi’nde bir kez daha sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.