Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde nöbet sırasında cinnet getiren bir asker tarafından şehit edilen 3 askerden biri olan Keşanlı Piyade Er Akın Buluş(23) Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Terhisine 12 gün kala şehit olan Piyade Er Akın Buluş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Yenimescit Mahallesindeki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehidin cenazesi kortej eşliğinde İki Minareli Çarşı Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Keşan 4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, askeri erkan ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Şehit Er Buluş'un küçük kardeşi Hüseyin ağabeyinin fotoğrafını elinden bırakmadı. Anne Zekiye ve baba Hakkı ile ablası Didem ve kardeşi Zuhal Buluş ise tören sırasında fenalık geçirdi.

Şehit Buluş için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra top arabasına alınarak, askeri bando eşliğinde Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitlik'e götürüldü. Piyade Er Akın Buluş'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.