Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde, kendisine  tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını bıçakla  keserek köy meydanına attığı iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım'ın davasının  görülmesine başlandı.


Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nevin  Yıldırım, avukatı Halil Hilmi Tütüncü, maktul Nurettin Gider'in annesi Zeynep,  eşi Kezban Gider ile avukatı Erkan Ünal katıldı. Duruşmayı, Antalya, Adana ve  İstanbul'dan gelen bazı kadın örgütlerinin temsilcileri de izledi.
Sanık Yıldırım, savunmasında, Nurettin Gider'in halasının eşi  olduğunu, zaman zaman il dışına birlikte çalışmaya gittiklerini, ailenin diğer  üyeleriyle aynı yerde yemek yediklerini ve uyuduklarını söyledi. İddianamede yer  alan, kendisinin gönüllü olarak Gider ile ilişkiye girdiği yönündeki ifadeleri  kabul etmeyen Yıldırım, yaşanan hiçbir şeyi gönüllü yapmadığını savundu.
Tecavüz olayını hatırlamadığını belirten Yıldırım, Gider'in bir gece  evine geldiğini, ağzını kapatıp boğazını sıktığını, daha sonra bayıldığını,  uyandığında ise her tarafın ıslak olduğunu ve çocuklarının bu sırada uyanmadığını  iddia etti. Gider'in kendisini taciz etmeye devam ettiğini öne süren Yıldırım,  korktuğu için de Nurettin Gider'e kendisini sevdiğini söylediğini ifade etti.
Öldüğü gün Gider'in evine girmeye çalıştığını, kendisinin de babasına  ait av tüfeğiyle ateş açtığını anlatan Yıldırım, olayın bir anlık öfkeyle  gerçekleştiğini, daha önceden planlamadığını savundu. Yıldırım, Gider'in kafasını  nasıl kestiğini hatırlamadığını, evine döndükten sonra kızının, "Anne ellerinde  kan var" demesi üzerine kendine geldiğini öne sürdü.

"Namusum için yine yaparım"
Savunması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Yıldırım,  Mahkeme Başkanı Ayşegül İskenderoğlu'nun "Pişman mısın?" sorusu üzerine,  "Pişmanım. İnsan namusu ve şerefi için yaşar. Yine olsa yaparım. Keşke böyle bir  olay yaşanmasaydı" dedi.
Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider ise Yıldırım'ın eşiyle gönül  ilişkisi bulunduğunu iddia etti. Kezban Gider, Yıldırım ve ailesi ile Antalya'da  pamuk toplamaya gittiklerini, bu sırada eşiyle Yıldırım arasında ilişki olduğunu  fark ederek hem eşini hem de Nevin Yıldırım'ı uyardığını söyledi. Bir süre sonra  eşinin cebinde Yıldırım'ın fotoğraflarını gördüğünü anlatan Kezban Gider, bunun  üzerine Nurettin Gider'in kendisine, "Nevin'i seviyorum" dediğini öne sürdü.  Kezban Gider ayrıca, eşinin kendisine Nevin Yıldırım'dan bir çocuğu olacağını  söylediğini de iddia etti.
Nevin Yıldırım'ın eşini öldürdüğüne inanmadığını belirten Kezban  Gider, "Nevin, 3 yıldır koynunda taşıdığı başı kesmez. Yanlış zamanda yapılan  yanlış çocuk her şeyi mahvetti" diye konuştu.
Kezban Gider'in ifadesi sırasında Nevin Yıldırım'ın sık sık gülerek  tepki gösterdiği görüldü.
Nurettin Gider'in annesi Zeynep Gider ise oğlunun Nevin Yıldırım  tarafında öldürülmediğini, olayın ailesi tarafından gerçekleştirildiğini iddia  etti.
Sanık avukatı Tütüncü ise iddianameyi kabul etmediklerini ifade  ederek, sanık Nevin Yıldırım'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit  edilmesi için, Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Nevin Yıldırım'ın babası Zekeriya ile annesi Esna  Yıldırım'ı da tanık olarak dinledi.
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Yıldırım'ın akli  dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Süleyman Demirel Üniversitesi  Tıp Fakültesinde bulunan Adli Tıp Kurumundan rapor alınması için duruşmayı  erteledi.
Öte yandan, duruşma öncesi Nurettin Gider'in yakınları, duruşma  salonuna kadın örgütleri temsilcilerinin girmesine rağmen kendilerinin  alınmamasına tepki gösterdi. İki grup arasında yaşanan kısa süreli arbedeye polis  müdahale etti. Duruşma sonrası ise Yıldırım'ın annesi ve babası güvenlik  gerekçesiyle adliyeden jandarma aracıyla ayrıldı.
Yalvaç'ta Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz  ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra, başını  keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün  tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezavine konulmuştu. Olay gününde Gider'den 6  aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.