Adana'da son anda kesilmekten kurtarılan atlarla tim kuran Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran seçimlerinde trafoya girmesi muhtemel kedileri bu ekiplerle kovalayacak.

Şehirde yaklaşık 2 ay önce 'nallı kuzu' kasaplarının elinden son anda kurtarılan atlara, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bakılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, kesilmek üzereyken müdahale edip hayatlarını kurtardıkları atları korumaya aldıklarını, birinin de yeni doğum yaptığını söyledi. Belediyenin bu hayvanların beslenme ve bakımını yaptığını anlatan Karayandı, "Çoğu at arabasında kullanılmış veya dağda yaşayan yılkı dediğimiz atları yaklaşık 2 aydır eğitiyoruz. Atlara binilmeyle ilgili eğitim verdik ve şu anda bu atlara biniyoruz." dedi. Gönüllü personeli, acil müdahale ve ilk yardım eğitimi konusunda eğittiklerini dile getiren Karayandı, kesilmek üzere kurtardıkları atlarla 'Atlı Kurtarma Timi' oluşturduklarını vurguladı.

ATLI TİM MAKUL ŞÜPHELİ KEDİ KOVALAYACAK

Karayandı, önceki seçimde en büyük şaibenin trafolar ve kedilerle yaşandığına dikkat çekerek, 7 Haziran genel seçimlerinde bu tür bir sorun yaşanmaması için şehrin ücra yerlerindeki trafolara girecek kedilere müdahale etmek için hazırlık yaptıklarını bildirdi. Karayandı, "Atlı kurtarma timi pazar günü Adana'nın seçim güvenliğinden sorumlu olacak. Özellikle vatandaşlardan isteğimiz trafoların etrafında dolaşan makul şüpheli kedileri gördükleri an 153 vasıtasıyla bize ulaşsınlar. Bu sayede buralara müdahale edebileceğiz." dedi.

Karayandı, "Çok sevdiğimiz kedilerin hayatını korumak ve seçim güvenliğini sağlamak istiyoruz. Bu konuda işimizin başındayız. Seçim günü tam kadro hazırız. Makul şüpheli kediler görülürse trafoların etrafında ve bize de haber verilirse olaya anında müdahale edeceğiz." diye konuştu.

At Kurtarma timini oluşturan İpek Adıgüzel, kesilmekten kurtarılan 1'i yeni dünyaya gözünü açmış 25 atın barınakta tüm tedavilerinin yapıldığını ve uygun beslenme ve barınma olanaklarının sağlandığını anlattı. Gönüllü 8 personelle atlı kurtarma timi kurduklarını anlatan Adıgüzel, bu timin araçların gidemeyeceği yerlerde görevlendirileceğini kaydetti. Bu arada, atlı kurtarma timinin yanı sıra, barınaktaki köpekler de eğitimden geçiriliyor. Atlı kurtarma timi çalışmalarını merkez Sarıçam ilçesi Çukurova Üniversitesi'ne ait Saklıgöl olarak adlandırılan yerde yapıyor. Atlı ve köpekli timler bir trafo yanında makul şüpheli kediler için ilk çalışmasını da gerçekleştirdi.