Hakkari'de akşam saatlerinde sendika binası önünde bir araya gelen KESK’li kadınlar meşaleli yürüyüş düzenledi.

Sendika binası önünde ellerindeki meşaleler ve Özgecan’ın fotoğrafları ile yürüyüşe geçen KESK'liler Cumhuriyet Caddesi üzerinden Vakıfbank Kavşağı’na, oradan da Hakkari Belediyesi önüne geldi. Burada kadınlar adına hazırlanan açıklamayı okuyan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Emel Atay Akbaş, geçtiğimiz ayda 26 kadının öldürüldüğünü anımsatarak, 36 kadının ve kız çocuğunun yaralandığını, 13 kadın ve kız çocuğuna ise cinsel tacizde bulunulduğunu ifade etti. Devletin 14 yaşında 34 kişinin cinsel istismarına uğrayan Ö.Ç. davasında tecavüzcüleri akladığını belirten Akbaş, "Özgecan’ın katlini bu çerçeveden değerlendirmemiz gerekiyor. Özgecan’ı, Pippa’yı, Dora’yı öldüren, N.Ç. ve Ö.Ç gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmuyoruz. Katledilen, tecavüze uğrayan, tacize uğrayan, sırf kadın olduğu için, dayatılan yerine kendi seçtiği kimliği yaşadığı için aşağılanan tüm kadınlar gözümüzde bir. Tüm bunları var edenin erkek-devlet-yargı olduğunu hep söyledik, şimdi bir kez daha yineliyoruz." dedi.

İran’da, Afganistan’da, ABD’de idam cezası olduğunu hatırlatan Akbaş, "Asıl olan kadının kadın kimliğiyle var olabilmesini sağlayacak bir toplumsal yapıya dönüşümü, kadın için kadını gören politikalar yapılması ve toplumsal cinsiyet perspektifinin hayat bulduğu bir adalet sistemi talebini yükseltmektir. Kadına yönelik şiddetin tüm biçimlerini ortadan kaldırmak için bize düşen, sesimizi yükselterek, uğruna mücadele ederek, evlerimizden iş yerlerimizden başlayarak hayatımızın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak, bu bilinci yaygınlaştırmaktır." diye konuştu.

Akbaş, son olarak yarın saat 12.00’de kentteki sivil toplum örgütlerinin TBMM’de görüşmeleri devam eden iç güvenlik paketi ile ilgili açıklama yapacağını, açıklamaya tüm STK’ların davetli olduğunu sözlerine ekledi.