Ankara’da okuyan Kıbrıslı Türk öğrenciler Kıbrıs’la yaşanan polemikle ilgili eylem yaptı. Öğrenciler, "Kuşkusuz bu tepki şahsa yönelik bir tepki değildir. Bu tepki, Kıbrıslı Türk toplumu ve onu temsil eden kendi sözünün gerektiği idari makamlara karşı Türkiye Cumhuriyeti idari makamlarının politik bakış açısının bir sonucudur.” açıklamasında bulundu.

Yüksel Caddesi üzerinde akşam saat 18.30 sıralarında toplanan Ankara’da okuyan Kıbrıslı bir grup öğrenci eylem yaptı. Kıbrıs’la yaşanan polemik dolayısıyla toplanan öğrenciler, ”Bağımsız Kıbrıs, onurumuza sahip çıkıyoruz, bütün halklar kardeştir’ dövizleri taşıyıp ‘Bağımsız Kıbrıs bütün halklar kardeştir’ sloganları attı.

Atılan sloganlar sonrasında grup adına basın açıklamasını okuyan bir öğrenci, şunları ifade etti: ”Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ertesi günü, Mustafa Akıncı’nın kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını kendi verebilen bir toplum olabilmekle ilgili düşünceleri üzerine ‘Ağızından çıkanı kulağının duyması lazım” diyerek hiçbir devlet nezdinde kabul edilmeyecek aşağılayıcı bir tepki göstermiştir. Kuşkusuz bu tepki şahsa yönelik bir tepki değildir. Bu tepki, Kıbrıslı Türk toplumu ve onu temsil eden kendi sözünün gerektiği idari makamlara karşı Türkiye Cumhuriyeti idari makamlarının politik bakış açısının bir sonucudur.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıslı Türk toplumuna karşı yaklaşımının sevgi ve saygıyı mumla aratacak cinsten olduğu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler Ankara’da yükseköğrenim gören Kıbrıslı Türk gençler olarak Mustafa Akıncı’nın Kıbrıslı Türklerin özgür iradesini sahiplenen ve Türkiye cumhurbaşkanının tepkisi karşısında da geri adım atmayan bu onurlu duruşunu özlemle selamlıyor ve sahipleniyoruz.

Bu duruş, Türkiye hükümetleri tarafından yıllardır gasp edilmiş irademizi bizlere geri kazandırmanın tek yoludur. Bunun yanında Recep Tayyip Erdoğan’ı açıklamalarından dolayı esefle kınar, kardeşliğimizin daim olduğu Türkiye halklarına da kendi topraklarında Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki bu baskıcı rejime karşı sonsuz dayanışmamızı belirtiriz.” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, basın açıklaması sonrasında sessizce dağıldı.