Almanya'nın kuzeyindeki Kiel’de son haftalarda art arda çıkan yangınlara yenileri ekleniyor. Üç ayrı yangında beş kişi yaralanırken, yaralılar duman zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Yangınlar daha çok evlerin girişinde ve bodrum katlarında meydana geldi. Binalarda mahsur kalan 21 kişi itfaiye merdiveni ile kurtarılabildi.

İlk yangın, göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Gaarden semtinde bir aracın kundaklanması sonucu meydana geldi. İkinci yangın ise gece yarısından kısa bir süre önce Ellerbek’te çok daireli bir binanın bodrum katında çıktı. Bu olayda bir kadın duman zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Üçüncü yangın ise 00.20 sıralarında yine göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Gaarden semtinde çok daireli bir binada meydana geldi. Binanın girişinde çıkan ve merdiveni kapatan yangın bina sakinlerinin dışarıya çıkmasını engelledi. Daha sonra pencereye çıkarak yardım bekleyen bina sakinleri itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Yangınlara Kiel’in yanı sıra çevre ilçelerdeki itfaiyeler de müdahale etti.

Yangının niçin, nasıl, kim veya kimler tarafından çıkarıldığına dair henüz bir bilgiye ulaşamayan polis, tüm yangınların giriş kapısı ve bodrumda çıktığını ve bu kapıların kapalı olmadığını bildirdi. Olay yerinde bulunanlara kimlik kontrolü yapan polis daha önce de ailelere bina giriş kapısı ve bodrum kapısının kapalı tutulması ve şüpheli durumların kendilerine bildirilmesini istemişti.