Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerin eline silahı, molotofu, taşı, sopayı verenler kusura bakmasınlar bu ülkenin geleceği ile ilgili hayırlı rüya görmüyorlar. Onlar hiç kusura bakmasın, bize gelip ders vermeye kalkmasın” dedi.

Seçim çalışmaları ile bakanlığın yatırımlarını yerinde incelemek üzere Sivas’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, devam eden yatırımlar konusunda açıklamalar yaptı. Karayolu ile dün öğle saatlerinde Samsun’dan, Sivas’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Parti önünde karşılanan Bakan Kılıç, daha sonra yaptığı konuşmada, Sivas’ta en önemli yatırımlarının Sivas stadyumu olduğunu belirterek, “Yüzde 75’i aşmış durumda iyi bir şekilde devam ediyor, önümüzdeki aylarda inşallah bitecek” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımlarıyla ilgili bilgiler veren Çağatay Kılıç, “Bizim sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spor tarafı ile ilgili olarak Sivas’taki yatırımımız 220 milyon Türk Lirası civarına yaklaşmış durumda. Bunun içerisine kredi ve yurtlar kurumuzla yaptığımız yatırımları saymıyorum. Sadece bu sene içerisinde Sivas’taki öğrenci yurdu kapasitesi 5 binlerden, 8 binin üzerine çıktı böyle bir artış durumu söz konusudur. Bu yatırımlarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“MOLOTOFLA GÖSTERİ OLMAZ”

Bakan Kılıç, parti ziyareti sonrası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kamu güvenliği ile ilgili olarak Meclis'ten yasayı geçirdiklerini ve bununla ilgili çalışma yaptıklarına değinerek, molotof kokteyli atanları eleştirdi. “Eline molotof kokteyli alıp da bunu bırakın polis olmasını, herhangi bir insana bir binaya attığınız zaman bunun karşılığı nedir? Bu gösteri değildir, bu demokratik hak değildir. Bu kendini ifade etme özgürlüğü değildir.” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç şöyle devam etti: “Bu düpedüz vandallıktır, terördür. Bunun başka bir açıklaması yok. Kusura bakmasınlar dünyanın hiçbir yerinde buna müsaade edilmez. Dolayısıyla biz gençlerimizin elinde bilgisayar, kitap, kalem bunları görmek istiyoruz. Birbirleriyle oturup istişare yapmalarını istiyoruz. Gençlerin birbirleriyle oturup istişare yapmalarını istiyoruz. Aynı fikirde olmayacaklar tabi ki çok farklı fikirler olacak. Ama o farklı fikirlerin oturup birbirleriyle müzakere etmesi lazım. Siz burada sivil toplumun temsilcilerisiniz. Sizin fikir ayrılıklarınız olmuyor mu? Oluyor ne yapıyorsunuz otuyorsunuz bir masaya müzakere ediyorsunuz bir araya gelip orta yolda buluşuyorsunuz. Biz bunu istiyoruz işte biz bundan farklı bir şey istemiyoruz ki.”

“Gençlerin eline silahı, molotofu, taşı, sopayı verenler kusura bakmasınlar bu ülkenin geleceği ile ilgili hayırlı rüya görmüyorlar.” ifadesini kullanan Çağatay Kılıç, “Onlar hiç kusura bakmasın bize gelip ders vermeye kalkmasın. Biz bu ülkenin gençliğine her türlü imkânı sunmak için çabalıyoruz. Gençlik merkezlerimizdeki sunduğumuz kurs imkânları bunların içerisinde sanattan, dil öğrenimine her şey var. Müzik aleti, dil öğrenimi, sanatsal anlamda geleneksel sanatlarımız, modern sanatlarımız, unutulmaya yüz tutmuş el becerilerimiz bunların hepsi, spor alanlarında yaptığımız yatırımlar gitsin kardeşlerimiz çocuklarımız spor yapsınlar. Biz şimdiden 2022-2024 olimpiyatlarıyla ilgili planımız ortaya koyup çalışmaya başladık. Onun için bunların planlaması içerisindeyiz.” açıklamasında bulundu.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOPİNG MERKEZİ YENİDEN SERTİFİKA ALDI

Daha önce kapatılan Hacettepe Üniversitesi’ndeki Dopingle Mücadele Merkezinin Uluslararası Doping Ajansından tekrar sertifikasını aldığını açıklayan Bakan Kılıç, “Hacettepe Üniversitesi içindeki Olimpiyat Doping Araştırma Merkezimiz artık resmen Uluslararası Doping Ajansı tarafından sertifikalandırıldı. Dolayısıyla uluslararası doping taraması yapabilecek merkezlerden biri oldu. Bundan dolayı ayrıca mutluyuz, çünkü geleceğimizle alakalı önemli bir mücadele anlamında dönüm noktası.” diye konuştu.